Nederlanders met een aflopend contract: wie slaat toe?

De zomerse transferperiode is begonnen. Enkele Nederlandse voetballers zijn deze zomer transfervrij op te pikken. Wie zijn er transfervrij?

Welke Nederlanders zijn er volgend seizoen transfervrij?

Voetballers die over een aflopend contract beschikken, mogen een half jaar voor afloop al onderhandelen met andere clubs over een transfer. Vaak gebeurt dit pas na het seizoen, of als een speler in de zomer transfervrij is. Zo ook voor deze Nederlanders.

Waar ligt de toekomst van Virgil van Dijk?

Komt er een einde aan het tijdperk van Virgil van Dijk bij Liverpool? De verdediger maakte in de winter van 2018 de overstap van Southampton naar Anfield en maakte veel successen mee onder Jürgen Klopp. Dit seizoen krijgt Van Dijk in Arne Slot een nieuwe trainer. Van Dijk beschikt sinds 1 juli over een aflopend contract en heeft zijn eigen toekomst daardoor deels in eigen handen.

Gaat Denzel Dumfries weg bij Inter?

De toekomst van Denzel Dumfries bij Inter is er ook eentje om nauwlettend in de gaten te houden. De rechtsachter beschikt sinds deze zomer over een aflopen contract en kan zou uitkijken naar een andere club. Of Inter het contract van Dumfries gaat verlengen, is nog maar de vraag.

Vertrekt Wout Weghorst naar Ajax?

Door zijn aflopende contract, is Wout Weghorst een interessante optie geworden voor menig club. De pinchhitter van Oranje staat in de belangstelling van Ajax, terwijl FC Twente ook een optie voor hem is. Bij Burnley beschikt Weghorst nu over een aflopen contract.

Nederlanders met een aflopend contract

Naast Van Dijk, Dumfries en Weghorst beschikken er nog meer Nederlandse voetballers sinds 1 juli over een aflopend contract. Wat te denken van Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Kenny Tete (Fulham), Sem Steijn (FC Twente), Pablo Rosario (OGC Nice), Stefan de Vrij (Inter), Rick Karsdorp (AS Roma), Donny van de Beek (Manchester United) en Steven Berghuis (Ajax). Daarnaast zijn er ook landgenoten die al zonder club zitten.

Feyenoord-doelman vertrekt