Nederlanders met een aflopend contract: wie slaat toe?

Waar ligt de toekomst van deze Nederlandse voetballers met een aflopend contract? Dat is nog maar de vraag. Nu de winterse transferperiode is afgelopen, is het transfergeweld nog altijd niet gedaald. Zo beschikken er flink wat spelers over een aflopend contract.

Spelers kunnen hierdoor 'gratis' de overstap kunnen maken naar een andere club. Een onzekerheid voor diens werkgevers, maar soms de ultieme uitkomst voor een voetballer. Als we naar de Nederlandse opties kijken, dan zitten daar een aantal interessante spelers tussen. De naam die er gelijk tussenuit springt is die van Stefan de Vrij, De verdediger van Inter maakte in 2018 de transfervrije overstap van Lazio naar Milaan en kan zomaar eens weer voor deze optie gaan kiezen. De Vrij werd al als optie voor PSV genoemd, maar zal daarnaast vast en zeker een flink aantal andere mogelijkheden hebben. Met een leeftijd van 31 en 59 interlands heeft de oud-Feyenoorder een bak aan ervaring. Dat zien we ook terug bij collega-verdediger Daley Blind, die na een half jaar wederom transfervrij zijn werkgever achter zich zal laten. Zo vertrok Blind na een wederzijdse contractontbinding bij Ajax en tekende hij vervolgens bij Bayern München. De Duitsers lieten direct al weten dat de samenwerking slechts voor een half seizoen zou zijn. Naast Blind zien we nog een oud-Ajacied, namelijk Joël Veltman, die in het shirt van Brighton flink naam heeft gemaakt in Engeland. Zit daar deze zomer een transfervrij stap hogerop in? Het blijft niet bij Blind en Veltman, want ook oud-Ajax-verdediger Daley Sinkgraven staat voor een transfervrij vertrek bij Bayer Leverkusen.

Naast de drie verdedigers staan er op het middenvelder twee Nederlandse teamgenoten van Toulouse. Branco van den Boomen en Stijn Spierings zijn bezig aan een sterke periode in Frankrijk. Met een aflopend contract gelden de twee spelers als interessante opties voor de Europese (sub)top. Bij NEC hoopt men dat het Bart van Rooij en Elayis Tavsan ook na de zomer nog in Nijmegen kan behouden. Beide heren hebben de leeftijd van 21-jaar en kunnen nog flink doorontwikkelen. Ditzelfde geldt van Sontje Hansen van Ajax, die het vooral met minuten in de Jong-ploeg moet doen. Al jaren plakt het etiket van 'groot talent' aan de nog altijd pas twintigjarige aanvaller, die pas twee keer in Ajax 1 mee mocht doen. In de KKD is Hansen in tachtig wedstrijden goed voor zowel dertien doelpunten als assists. De enige speler die al langere tijd op zoek is naar een nieuwe werkgever, is Jürgen Locadia. De oud-spits van PSV zit sinds 1 januari zonder club, na een vertrek uit Iran. Lonkt een terugkeer in de Eredivsie voor de 29-jarige?