‘Oude bekende kan terugkeren bij Ajax: Maar salaris moet fors omlaag’

Hij speelde in het verleden bij Ajax en kan nu terugkeren: Christian Eriksen kan volgens The Sun een transfer maken naar Amsterdam. De 32-jarige middenvelder zal daarbij wel flink in salaris moeten inleveren. 

Eriksen terug naar Ajax 

Eriksen werd in de winter van 2009 voor 1,5 miljoen euro weggekocht uit de jeugdopleiding van het Deense Odense BK. In 2013 werd de middenvelder, na drie succesvolle jaren, aan Tottenham Hotspur verkocht voor 14,15 miljoen euro. In het vervolg kwam hij nog voor Internazionale en Brentford uit. Onder Erik ten Hag tekende Eriksen in de zomer van 2022 een contract tot medio 2025 bij Manchester United. Afgelopen seizoen kwam hij weinig in actie en moest de middenvelder vaak genoegen nemen met een plek op de bank. Een terugkeer bij Ajax is mogelijk, maar dan zal Eriksen fors aan salaris moeten inleveren.

Dit verdient Christian Eriksen bij Manchester United 

Christian Eriksen verdient 175.000 euro per week bij Manchester United. De middenvelder ligt nog tot medio 2025 vast bij de Engelse grootmacht.

Komst Eriksen hangt af van trainer 

De toekomst van Erik ten Hag is nog altijd onzeker bij Manchester United. Eén van zijn mogelijke opvolgers is Mauricio Pochettino. De Argentijn werkte jarenlang samen met Eriksen bij Tottenham Hotspur en had een goede band met de middenvelder. Eriksen zou mogelijk bij Manchester United willen aanblijven, als de Argentijn als hoofdtrainer wordt aangetrokken. Mocht dit niet het geval zijn, dan is de Engelse club bereid om Eriksen zonder transfersom te laten gaan. Bekijk hier hoe Manchester United Manchester City versloeg in de strijd om de FA Cup.

Feyenoord-doelman vertrekt