Jordi Cruijff klaar voor nieuwe uitdaging als trainer: ‘Ben opgeladen’

Jordi Cruijff wil graag weer aan de slag gaan als trainer. Hij was de afgelopen jaren werkzaam bij FC Barcelona, dit als technisch adviseur en sportief directeur. Cruijff werd nog gelinkt aan een bestuurlijke functie bij Ajax, maar richt zich nu op een nieuwe baan als trainer. 

Cruijff over terugkeer als trainer

In gesprek met Fabrizio Romano spreekt Cruijff over zijn plannen. "Ik heb passie voor de sport. Ik ben lang sportief directeur geweest en daarna ben ik trainer geweest voor vier, vijf jaar. Toen belde Barcelona... Mede vanwege de emotionele waarde die Barcelona voor mij heeft, heb ik dat gedaan." Toch ligt zijn hart ergens anders. "Maar ik wist dat mijn hart bij het trainerschap ligt. Ik heb met veel plezier bij Barcelona gewerkt, maar mijn plan was altijd om weer trainer te worden. Die tijd is nu gekomen. Ik ben klaar voor een nieuwe stap."  

Buiten Europa aan het werk

Cruijff was als trainer werkzaam bij Maccabi Tel Aviv, Chongqing Liangjiang Athletic, Shenzhen FC. Tenslotte was hij nog bondscoach van Ecuador. Als sportief directeur deed hij ervaring op bij FC Barcelona, AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv. Cruijff sluit niet uit om opnieuw buiten Europa aan de slag te gaan. “Daar kan ik mezelf uitdagen en op nieuwe manieren naar dingen kijken." Na het vertrek van Sven Mislintat bij Ajax, werd Jordi Cruijff aan Ajax gelinkt als opvolger. 

Feyenoord-doelman vertrekt