Jordan Pickford bewijst met bidon tegendeel van Heitinga (VIDEO)

Jordan Pickford heeft in de wedstrijd van Everton tegen Leicester City zich ontpopt tot grote held, nadat de doelman in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop stopte van James Maddison. De doelman van het Engelse nationale team had een geheim wapen in de vorm van zijn bidon waarop informatie stond over de penalty-nemers van de tegenstander.

Tekst gaat verder na de video

Eerder kwam het in de bekerfinale tussen Ajax en PSV aan op strafschoppen, nadat de stand na 120 minuten officiële speeltijd op 1-1 was blijven steken. De serie werd gewonnen door de Eindhovenaren en na afloop vertelde Ajax-coach John Heitinga dat hij niet op penalty's had getraind voorafgaand aan de bekerfinale: "Het blijft een loterij", was de stelling van de coach van de Amsterdammers. Pickford bewees Heitinga met zijn ultieme voorbereiding het tegendeel en liet zien dat een team zich wel degelijk kan voorbereiden op een strafschoppenserie.