De spits die Mislintat naar Ajax wilde halen en een absolute sensatie blijkt!

Ajax hoopte Serhou Guirassy binnen te halen afgelopen zomer, maar de transfer kende geen doorgang. De inmiddels ontslagen en fel bekritiseerde Sven Mislintat kende de goalgetter nog uit zijn tijd bij VFB Stuttgart en wilde hem maar al te graag naar Amsterdam halen. Dit seizoen bewijst hij waarom.

‘Geen interesse in Ajax’

Mislintat kende de 27-jarige dus zogezegd uit zijn tijd bij de Duitse middenmoter. Onder het bewind van Mislintat huurde Stuttgart Guirassy vorig seizoen al van het Franse Stade Rennes. Uiteindelijk scoorde hij in 22 Bundesliga-wedstrijden elf keer. Stuttgart lichtte de optie tot koop van negen miljoen euro en de spits heeft nu een afkoopsom van vijftien miljoen euro in zijn contract staan. Ajax was erg geïnteresseerd om die vijftien miljoen te activeren en in Amsterdam moest hij de concurrentiestrijd aangaan met de andere spits Brian Brobbey. Maar het Duitse Bild meldde uiteindelijk dat Guirassy geen interesse had in een overstap naar Nederland en droomde van een transfer naar de Premier League. 

Prestaties dit seizoen

Met tien goals uit vijf wedstrijden staat de Frans-Guinese aanvaller stipt om nummer één als het gaat om de topscorers in de Bundesliga. Zo laat hij onder meer Harry Kane (Bayern München) met een verschil van drie goals achter zich. 

Stuttgart-trainer Sebastian Hoeness is maar al te blij dat zijn aanvalsleider gebleven is: “Serhou heeft sinds zijn overgang aanzienlijk zelfvertrouwen opgebouwd. Het lijkt erop dat hij in staat is om doelpunten te maken vanuit diverse situaties, en hij toont grote kalmte en creativiteit in één-op-één situaties. Serhou is momenteel een zeer complete spits en verkeert in uitstekende vorm. We hopen dat hij deze vorm nog lang kan vasthouden”, zei Hoeness tegen de Duitse pers. 

Met expected goals van 0,53 per wedstrijd is de geboren Fransman behoorlijk effectief bezig. Als je afgaat op die cijfers van SciSports hoort Guirassy eigenlijk op 2,55 doelpunten te staan na vijf wedstrijden. Er wordt dan ook niet verwacht dat hij die stijgende lijn het gehele seizoen kan volhouden, want dan zou de Stuttgart-speler uitkomen op 68 doelpunten. 

Hieronder zijn wat hoogtepunten van Serhou Guirassy: 

Ook interessant