Verbeek over Steijn: "Overspannen trainer die zijn emotie niet meer onder controle heeft"

Gertjan Verbeek heeft zich bij NOS Langs De Lijn uitgelaten over het interview dat Ajax-trainer Maurice Steijn gaf na afloop van het restant van de Klassieker. De ESPN-analist noemt het 'tenenkrommend' en heeft een oordeel klaar over de huidige situatie.

Zijn mening over het interview steekt hij niet onder stoelen of banken. "Een overspannen trainer die zijn emotie niet meer onder controle heeft", zo maakt de voormalig voetbaltrainer op uit de houding van Steijn. "Je kunt de vragen die gesteld worden toch op een normale manier beantwoorden? Maar hij voelt zich een beetje in het nauw gedreven door alles wat hij meemaakt de afgelopen weken. Dan wordt het voor de camera lastig om op een normale manier aan de vragen te ontkomen."

Hij kan zich echter, uit eigen ervaring, wel verplaatsen in de geïrriteerde antwoorden. "Ik heb bij Feyenoord ook zo'n tijd meegemaakt. Alleen kwam Feyenoord niet van een toppositie af, de club was al in verval, maar je hebt toch met de grootte van Feyenoord te maken. Je komt in een vicieuze cirkel terecht waarbij je elke keer uitleg moet geven. Op een gegeven moment ben je heel geprikkeld en dan wordt het lastig, maar je hebt hier geen antwoorden op als je kijkt hoe Steijn in de steek wordt gelaten door zijn ploeg", zegt Verbeek tot slot.

Ook interessant