Verrassing: Mohamed Ihattaren gaat aan de slag bij Slavia Praag

Mohamed Ihattaren heeft een nieuwe club gevonden. De Marokkaanse aanvallende middenvelder heeft een contract ondertekend bij het Tsjechische Slavia Praag. De door veel mensen al afgeschreven spelmaker kan zijn voetballoopbaan wederom opnieuw opstarten.

Eerder meldde VoetbalPrimeur dat Ihattaren in gesprek was over een mogelijke overstap naar Almere City. "We zagen Ihattaren laatst op de tribune bij Almere, tegen Ajax. Hij was daar niet alleen om voetbal te kijken: hij was ook in gesprek met Almere, om te kijken of ze iets voor elkaar konden betekenen. Het is namelijk duidelijk dat de mensen rondom Ihattaren hem langzaam weer aan het voetballen willen krijgen."

In mei 2022 speelde de aanvallende middenvelder zijn laatste wedstrijd, toen hij met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie in actie kwam. Bij Slavia Praag tekent de aanvallende middenvelder een contract tot het eind van dit seizoen. Afgelopen zomer was hij ook al dicht bij een nieuwe club, maar toen ging een transfer naar het Turkse Samsunspor op het laatste moment toch niet door.

Ihattaren heeft in zijn contract de optie om na dit seizoen voor nog drie extra jaar te tekenen. Slavia staat op dit moment tweede in de Tsjechische competitie met vijf punten achterstand op stadsgenoot Sparta Praag. De knapste prestatie van de Tsjechen spelen ze momenteel in de Europa League klaar. De ploeg staat bovenaan in Poule G met AS Roma, Servette en Sheriff Tiraspol.

Feyenoord-doelman vertrekt