Duitse politie heeft een mogelijke terreuraanslag op het EK voorkomen

Het EK gaat over iets minder dan een week van start in Duitsland. Alle veiligheidsdiensten staan daarom ook op scherp en volgens het Duitse Bild is er een mogelijke terreurdreiging voorkomen. De Duitse politie en binnenlandse veiligheidsdienst hebben op het vliegveld van Keulen-Bonn een man gearresteerd. 

Bewaker

Het gaat om een man van 23 die het toernooi binnen wilde komen als bewaker, maar tijdens zijn sollicitatie is hij door de mand gevallen. Dit gebeurde bij een controle van de veiligheidsdienst. Er loopt nu een onderzoek naar de man bij het Openbaar Ministerie. Een woordvoerder wist al te melden dat de 23-jarige man verdacht wordt van steun aan een terroristische organisatie in het buitenland. 

Achtergrond

De man zou vermoedelijk banden hebben met een Islamitische Staat groepering. Daarnaast zou ook al bekend zijn dat de man in kwestie geld heeft overgemaakt aan de terreurorganisatie ISKP. Deze groep zou verantwoordelijk zijn voor de aanslag in een concertzaal in een voorstad van Moskou. Staatsveiligheid waarschuwde al eerder voor de opmars van ISKP. 

Feyenoord-doelman vertrekt