Wie is Brian Priske? Boskamp weet meer over 'opvolger' Slot

Jan Boskamp heeft een bijzondere naam genoemd, welke Arne Slot moet gaan opvolgen bij Feyenoord. Volgens Boskamp circuleert de naam van Brian Priske rond bij de club in Rotterdam. Dit vertelt hij in gesprek met het Belang van Limburg. "De enige buitenlandse naam die circuleert is Priske, die met Sparta Praag op weg is naar zijn tweede titel op rij in Tsjechië."

Wie is Brian Priske? Geboorteplaats en spelerscarrière 

Brian Priske werd op 14 mei 1977 geboren in Horsens, Denemarken. Als speler begon hij zijn voetbalcarrière op de rechtsachter positie bij AC Horsens in 1996, waarna hij vervolgens uitkwam voor een aantal andere Deense teams en bij KRC Genk en Club Brugge in België speelde. Ook speelde Priske een jaar in Noorwegen bij IK Start en een jaar in Engeland bij Porsmouth FC. Hij beëindigde zijn carriere in 2011. In toaal speelde Priske 444 wedstrijden op het hoogste niveau en was hij hierin 10 keer trefzeker. De Deen kwam 24 keer uit voor het nationale team. 

Brian Priske als trainer: Van Denemarken, naar België en Tsjechië 

Brian Priske begon zijn trainerscarrière als hoofdtrainer bij FC Midtjylland in 2019, dit nadat hij een aantal jaren als assistent-trainer werkzaam was. In de zomer van 2021 vertrok Priske naar België, waar hij Royal Antwerp FC onder zijn hoede nam. Na één seizoen vertrok de trainer naar Sparta Praag. Hier is hij tot op heden nog werkzaam. Priske staat bekend als een coach die graag aanvallend voetbal speelt en dit voornamelijk in een 3-4-3-opstelling doet. Met FC Midtjylland werd hij één keer kampioen in Denemarken en met Sparta Praag lijkt hij dit jaar, net als vorig seizoen, de titel te pakken in Tsjechië. 

Deense trainer spreekt Nederlands: Interview met Priske

In zijn tijd in België blijkt Priske aardig aan zijn Nederlands te hebben gewerkt, zo is te zien op een interview tussen hem en zijn oud-werkgever Royal Antwerp FC.

(Tekst gaat verder onder de video)

Opvolgers Arne Slot: Overzicht

Arne Slot is inmiddels op weg om Feyenoord verlaten. Tijd om op basis van tactische analyse te kijken naar vijf mogelijke vervangers van Arne Slot bij Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt