Oranje-opponent grapt: 'Gevraagd om Xavi Simons knock-out te slaan'

Oostenrijks-international Cristoph Baumgartner heeft een opmerkelijk strijdplan bedacht om Xavi Simons onschadelijk te maken tijdens het treffen tussen Nederland en Oostenrijk. Op het persmoment richting het eindtoernooi deelde de middenvelder zijn plan om zijn RB Leipzig-teamgenoot af te stoppen.

Xavi Simons tegenhouden op hardhandige wijze

Simons was het afgelopen seizoen in bloedvorm bij Leipzig, waardoor Baumgartner de vraag kreeg hoe hij zijn teamgenoot kan tegenhouden in het treffen tussen Nederland en Oostenrijk. "Ik heb onze conditietrainer Patrick EIbenberger al gevraagd om Xavi knock-out te slaan", grapte Baumgartner over de oud-PSV'er. Eldenberger is de conditietrainer van de Oostenrijkse selectie, maar is ook actief bij RB Leipzig.

Wanneer treffen Oostenrijk en Nederland elkaar?

Baumgartner kan nog even wachten met het uitvoeren van zijn snode plan. Oostenrijk begint het Europees Kampioenschap op 17 juni tegen Frankrijk, speelt vervolgens op 21 juni tegen Polen en eindigt de poulefase met een wedstrijd die wellicht beslissend kan zijn voor Oranje of het team van Baumgartner. Het programma van het Nederlands elftal kan je hier vinden.

Ophef over Oranje-afwezige

Xavi Simons is al volop bezig met de voorbereiding voor het EK met de rest van het Nederlands elftal. Bij deze selectie zit Tijani Reijnders nog niet inbegrepen. Lees hier waarom de middenvelder van AC Milan nog afwezig is en over de ophef die dit veroorzaakte.

Feyenoord-doelman vertrekt