Woede om gang van zaken bij Oranje: "Dat is écht niet oké"

Ronald Koeman heeft zijn definitieve Oranje-selectie voor het Europees kampioenschap een tijd geleden al wereldkundig gemaakt en is met deze groep in voorbereiding op het EK. Tijjani Reijnders is daar echter nog niet bij. Iets wat tegen het zere been van Kenneth Perez en Maarten Wijffels trapt.

De absentie van de middenvelder heeft alles te maken met clubverlichtingen. Reijnders is namelijk met AC Milan in Australië voor een oefenwedstrijd tegen het Italiaanse AS Roma. Op maandag 10 juni sluit hij aan bij de voorbereiding en daardoor mist hij de oefeninterland tegen Canada op donderdag 6 juni.

Forse kritiek op werkwijze van Nederlands elftal

In Voetbalpraat komt de absentie van de Oranje-middenvelder ter sprake. "Hoe verzin je dit?", trapt de Deense analist verbaasd af. Hij krijgt direct bijval van buurman Wijffels, journalist namens het Algemeen Dagblad. "Reijnders heeft alles gespeeld, is altijd fit en een professionele speler. Dan bezorgt AC Milan hem een jetlag. Vlak voor een EK… Dat is echt niet oké."

AC Milan, de club waar hij onder contract staat, heeft op de eigen website een verklaring gegeven voor de buitenlandse trip na afloop van een druk seizoen. Zij geven aan dat het vooral effect heeft op het internationale aanzien van de club en door dergelijke activiteiten de ontwikkeling en groei van de club ten goede komt. Reijnders lijkt af te stevenen op een basisplaats, want het Oranje-middenveld wordt geteisterd door blessures.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers