Nederland tussen de grootste kanshebbers EK-winst 2024

De EK-kansen voor het Nederlands elftal zijn behoorlijk toegenomen! Oranje zit aan de gunstige kans van het speelschema en neemt het in de achtste finales op tegen Roemenië. Wie de andere kanshebbers voor de EK-winst zijn, neemt Voetbalflitsen door!

Uit de data van Gracenote blijkt dat Nederland op de derde plek van grootste kanshebbers voor de EK-titel zijn. Met een kans van 11.6 procent staat Oranje onder thuisland Duitsland (12.8%) en Spanje (17%). Eerder leek een tweede EK-titel voor Oranje enkel een droom. De kansen voor Nederland zijn onder meer hoger dan die van Frankrijk (10.6%), Engeland (9.5%).

Eerdere kanshebbers op EK-winst

De supercomputer van Opta zette Oranje aan het begin van het EK niet onder de favorieten om het EK te winnen. Met slechts 5,1 procent kans stond Nederland op de zesde plek in de voorspelling voor de eindwinst. De kans op een finaleplek voor Oranje werd op 11,5 procent geschat, terwijl de halve finales op 33,6 procent stond. De kans dat Oranje de kwartfinales behaald stond op 45,8 procent. Zo bleek uit de voorspeller van Opta, dat het komende EK maar liefst tienduizend keer heeft gesimuleerd.

Bovenaan de lijst van grootste kanshebbers spande Engeland de kroon. De ploeg van Gareth Southgate zou 19,9 procent kans hebben om het EK te winnen. Dat is 0,8 procent meer dan nummer twee Frankrijk, dat al twee keer eerder het EK wist te winnen. Op plek drie was Duitsland terug te vinden. Het gastland zou 12,5 procent kans hebben om zich tot winnaar van het EK te kronen. Op plek vier volgde Spanje met 9,6 procent en Portugal staat met 9,2 procent één plek boven Nederland.

Feyenoord-doelman vertrekt