Ajax op Rapport: Pover optreden leidt tot averij tegen PEC Zwolle

Ajax heeft de eerste seizoenshelft voor eigen publiek dramatisch afgesloten. Zondagmiddag werd PEC Zwolle met 2-1 verslagen, zo leek het. In de slotfase scoorde Lennart Thy namelijk zijn tweede treffer van de wedstrijd. Brian Brobbey is met twee treffers de man van de wedstrijd aan Amsterdamse zijde. Het eindigde in 2-2.

Vlak voor rust kwam de ploeg van Michael Valkanis, de vervanger van de afwezige John van 't Schip, op 1-0 voorsprong via de voet van Brobbey. Vlak na rust was dat wederom het succesvolle recept voor Ajax en dat betekende de tweede treffer van de aanvaller. Na een uur spelen schoot Lennart Thy, via de voet van Jorrel Hato, de aansluitingstreffer achter Diant Ramaj. Het bleek echter een eretreffer, maar vlak voor tijd was de spits van de bezoekers wederom trefzeker.