(Update) Waar is Malacia: Dit is er aan de hand met de verdediger

Tyrell Malacia speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd voor Manchester United en zal ook niet met Oranje meegaan naar het EK. Waar is Tyrell Malacia en waarom is hij al zolang niet meer in actie gekomen? 

Laatste wedstrijd Malacia

Tyrell Malacia speelde op 28 mei 2023 zijn laatste wedstrijd voor Manchester United. Hij kwam sindsdien niet meer in actie en trainde ook niet meer mee met de eerste selectie.

Blessure en mentale problemen 

Malacia kwam niet meer in actie bij Manchester United vanwege een knieblessure. De verwachting was dat hij in januari weer terug zou keren op het trainingsveld, maar dit is er vooralsnog niet van gekomen. Journalist Cristopher Michel weet te vertellen dat er meer speelt dat enkel een blessure, zo zou Malacia ook kampen met mentale problemen. Wat deze problemen precies zijn, is niet bekend. 

Erik ten Hag reageert op situatie Malacia 

Malacia stevent in de zomer hoogstwaarschijnlijk af op een vertrek bij Manchester United. Trainer Erik ten Hag liet zich tegenover ViaPlay in februari nog uit over de situatie rond de verdediger. 'Deze situatie kan niet zo doorgaan. Hij moet fit worden, want we hebben hem nodig. Hij heeft een knieprobleem, daar is hij aan geopereerd deze zomer. Het moet opgelost worden, want we hebben hem nodig in de race naar Champions League-voetbal.' 

Steunbetuigingen Malacia 

Tyrell Malacia zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij Feyenoord. Hij is nog altijd erg gewaardeerd bij de club, maar ook bij Manchester United ligt de verdediger goed bij de fans. Op X spreken fans steunbetuigingen uit naar Malacia. 

Update Malacia: Dit is er echt aan de hand

The Athletic weet wat er aan de hand is met Tyrell Malacia. De verdediger raakte aan het einde van vorig seizoen geblesseerd aan zijn meniscus. In de zomer van 2023 werd besloten hem te opereren in Londen, maar hij wilde eigenlijk liever in Nederland behandeld worden. Toen hij Nederland bezocht, rees er twijfel bij Manchester United. Malacia reageerde vervolgens niet, wat niet goed viel bij de club. Een anonieme bron heeft dit bevestigd: "De lijst met blessures was lang, dus sommige spelers kregen voorrang om snel weer op het veld te kunnen staan."

Wanneer speelt Malacia weer?

Na de zomer keerde hij terug naar Engeland, maar in december liep hij opnieuw blessures op, dit keer weer in Nederland, maar onder toezicht van Manchester United. De club verklaarde dat Malacia een terugval had in zijn herstel en dat de speler opnieuw geopereerd moest worden. De verwachting was dat hij begin dit jaar weer zou kunnen spelen, maar dit bleek te optimistisch te zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal hij dit seizoen helemaal niet meer kunnen spelen. Er wordt verwacht dat hij nog wel enkele minuten kan maken dit seizoen, maar niets is zeker.

Update: Malacia eindelijk weer op beeld gezien

Na een lange periode van afwezigheid zijn er eindelijk weer beelden opgedoken van Malacia. Het lijkt erop dat een trainer van Malacia, met de gebruikersnaam @iiszzyy_, de video heeft gedeeld. Hierin is te zien hoe de linksback hard werkt aan zijn revalidatie.

Van de Beek kan vertrekken

Een andere Nederlander die bij Manchester United onder contract staat, is Donny van de Beek. Op dit moment speelt hij op huurbasis voor Eintracht Frankfurt, maar is de verwachting dat Van de Beek in de zomer kan vertrekken.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt