Alles over Hongarije-Nederland

Op 11 oktober is het Ferenc Puskás Stadion in Boedapest het strijdtoneel voor de clash tussen Hongarije en Nederland. Wat staat er centraal rond het duel in de Nations League? Voetbalflitsen neemt het door!

Registreer en pak 50x je inzet als Nederland wint van Hongarije

In Groep 3 van League A treffen Nederland en Hongarije elkaar na exact negen jaar weer eens.

Balans tussen Nederland en Hongarije

Nederland treft Hongarije voor de achttiende keer. Het is voor het eerst dat de twee landen elkaar treffen in de Nations League. Eerder speelde het wel al twaalf keer in competitief verband. Zo namen de twee het zes keer tegen elkaar op in de kwalificatie voor een EK én WK. Oranje won in totaal zeven keer, speelde twee keer gelijk en verloor drie keer van Hongarije.

In vriendschappelijk verband speelde Hongarije en Nederland vijf keer. Oranje zegevierde drie keer en verloor twee keer. In totaal valt de balans in het voordeel van Nederland uit, dat in zeventien interlands tien keer de sterkste was, twee keer gelijkspeelde en vijf keer verloor. In totaal scoorde Oranje 51 doelpunten tegen Hongarije, dat 29 keer trefzeker was. Gemiddeld scoort Oranje drie doelpunten per wedstrijd tegen Hongarije en moet het 1.71 doelpunt incasseren.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

nederland tegen hongarije

Laatste ontmoeting Nederland en Hongarije

De laatste keer dat Nederland en Hongarije elkaar troffen, was op 11 oktober 2013 in de kwalificatie voor het WK 2014. In Amsterdam was Oranje met maar liefst 8-1 te sterk voor de Hongaren, die in Boedapest ook al met 1-4 verloren. Van de huidige selectie was er toen nog geen Oranje-international bij.

(Tekst gaat verder onder de video)

Meeste interlands Nederland tegen Hongarije

Met ieder vijf wedstrijden tegen Hongarije, zijn Frank Rijkkaard en Robin van Persie de spelers die het vaakst in actie kwamen tegen de Oost-Europeanen. Van Persie was in totaal ook nog eens zes keer trefzeker tegen Hongarije.

Hoe presteert Hongarije?

Tijdens het EK 2024 kwam Hongarije, in een groep met Duitsland, Zwitserland en Schotland, niet verder dan de groepsfase. Het land verloor twee keer en won alleen de clash met de Schotten. In de Nations League kende het ook een valse start, door met 5-0 te verliezen van Duitsland. Oranje in de Nations League: uitslagen en programma.

Registreer en pak 50x je inzet als Nederland wint van Hongarije

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers