Stefan de Vrij: alles over deze topverdediger

Stefan de Vrij gaat al flink wat jaar mee in het profvoetbal. Momenteel speelt de centrale verdediger voor Inter Milan. Voetbalflitsenvertelt je precies wat je moet weten over de speler die het toch telkens voor elkaar krijgt een vaste kracht te zijn. Lees hier alles over Stefan de Vrij. 

Dit wil je weten over het privéleven van Stefan de Vrij

We kennen Stefan de Vrij voornamelijk als voetballer. Lees hier wat meer over zijn afkomst.

Wanneer is Stefan de Vrij geboren?

De Vrij is geboren op 5 februari 1992. Zijn geboorteplaats is het Zuid-Hollandse Ouderkerk aan den IJssel. 

Hoe oud is Stefan de Vrij nu?

Deze 1,89 meter lange verdediger is op dit moment 32 jaar oud. Hij zou dus nog wel een paar jaar mee kunnen in het voetbal. 

Wat is de afkomst van Stefan de Vrij?

Hij ging met zijn Nederlandse ouders vaak naar de kerk. Hij is dus gelovig, maar praat daar liever niet over. 

Heeft Stefan de Vrij broers of zussen?

In een familie van drie kinderen groeide de international op. Hij had twee broers: Niels en Eric de Vrij. Over hun voetbalkwaliteiten is niets bekend. Wel is broer Eric de persoon die Stefan heeft overtuigd piano te spelen (daarover later meer). Hij is namelijk muziekdocent.

Heeft Stefan de Vrij een vriendin/vrouw?

Toen Stefan de Vrij zijn Italiaanse voetbal-avontuur begon, deed hij dit met zijn toenmalige vrouw, Marloes Buitelaar. In Italië ging die relatie over en vond hij zijn geluk bij de Moldavische Doina Turcanu (model en interieur designer). Dat geluk werd in 2023 bezegeld toen zij op 28 mei van dat jaar ouders werden van Nolan. Bijna een jaar later, op 21 mei 2024, volgde hun huwelijk.

Tekst gaat verder na de foto.

Waar woont Stefan de Vrij en heeft hij een huis in Nederland?

Naast een huis in Italië heeft deze verdediger van Inter Milan veel pandjes. Hij zit midden in de vastgoedwereld. Het Rotterdamse SND Vastgoed is voor 75% in handen van de voetballer, meldde De Telegraaf

Verder schrijft de krant: "De Vrij is een grote bespeler van de woningmarkt, maar staat daarin niet alleen. De nationale selectie heeft soms wat weg van een beleggingsclubje. Spelers als Cody Gakpo, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Nathan Aké, Steven Bergwijn en Daley Blind bezitten inmiddels meerdere panden. Buiten de lijnen staat Oranje als een huis."

Wat is het vermogen van Stefan de Vrij?

Zijn salaris bij Inter bedraagt 4,2 miljoen euro per jaar. Quote schatte zijn vermogen in juni 2024 op zo'n 37 miljoen euro.

Hoe werd Stefan de Vrij international van het Nederlands Elftal?

Welke route beliep Stefan de Vrij naar de top? En hoe kwam hij in Oranje terecht?

Hoe verloopt zijn carrière tot nu toe? 

De Vrij begon met voetballen bij VV Spirit, de lokale voetbalclub. Dat hij talent had, werd wel duidelijk toen hij op tien-jarige leeftijd via talentendagen bij Feyenoord terechtkwam, waar hij in 2009 zijn eerste profcontract kreeg. De verdediger maakte in dat jaar zijn debuut tegen Harkemase Boys in de strijd om de KNVB beker. 

Hij groeide uit tot een vaste kracht in de Rotterdamse selectie. Toen Ron Vlaar in het seizoen 2012/13 vertrok, was De Vrij de nieuwe aanvoerder in de Kuip. Nota bene Ronald Koeman was toen zijn trainer. 

In de zomer van 2014 maakte de Feyenoorder de overstap naar het Italiaanse Lazio Roma. Zeven miljoen euro betaalden de Romeinen voor de verdediger. Ook daar blijft hij stappen zetten. Het resulteerde in een transfer naar topploeg Inter Milan.

Transfervrij maakte hij de overstap. Dat is opmerkelijk aangezien zijn marktwaarde op dat moment op 40 miljoen euro lag, aldus Transfermarkt. Sinds 2018 speelt De Vrij nu in Milaan. Hij heeft al 236 wedstrijden gespeeld waarin hij tien keer scoorde en zeven keer een assist gaf. De basisklant werd er twee keer landskampioen, won twee keer de beker en won drie keer de Supercup. Ook behaalde hij met Inter de Champions League finale, die verloren werd met 1-0 van Manchester City. 

Tekst gaat verder onder video.

Welke prijzen pakte Stefan de Vrij?

De prijzenkast van Stefan de Vrij:

  • Met Lazio Roma;
  • Italiaanse Supercup 2017/18
  • Met Inter Milaan;
  • Italiaans landskampioen 2021/21 en 2023/24
  • Italiaanse beker 2021/22 en 2022/23
  • Italiaanse Supercup 2021/22, 2022/23 en 2023/24

Wanneer maakte Stefan de Vrij zijn debuut in Oranje?

Sinds de O16 zit hij al bij het jeugdelftal van het Nederlands elftal. De Vrij maakte zijn debuut daar op 21 november 2007 in de 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Oekraïne. Onder Louis van Gaal maakte Stefan de Vrij zijn debuut bij het eerste elftal van Nederland. Dat gebeurde op 28 augustus 2012 in een oefenwedstrijd tegen België die met 4-2 verloren werd. 

Een van zijn hoogtepunten was zijn doelpunt tegen Spanje op het WK van 2014 in Brazilië. Op het EK in Duitsland maakte de verdediger de belangrijke goal tegen Turkije. Het was al de 70e wedstrijd voor de international. Hij scoorde er vier voor het land.

Hij zat regelmatig op de bank de afgelopen jaren, maar afgelopen EK was de centrale verdediger weer een vaste kracht voor Oranje. 

Is Stefan de Vrij actief op sociale media?

Ja, dat is hij zeker. Het zijn voornamelijk voetbalgerelateerde foto's, maar ook familie komt voorbij. De voetballer is actief op Facebook en X, maar vooral op Instagram. 

Tekst gaat verder onder de foto's. 

En wat dacht je van zijn andere supertalent: de piano.

Stefan de Vrij over het geloof in een wedstrijd

Dat De Vrij ervaring heeft, liet hij op het EK in Duitsland wel zien. Hij vertelt over hoe hij vertrouwen heeft in het team en hoe hij met zijn fouten omging

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers