De Vrij over doorslag in zege: "We zijn er altijd in blijven geloven"

Na afloop van een enerverende kwartfinale tussen Nederland en Turkije verschenen Stefan de Vrij en Bart Verbruggen bij een interview met Jeroen Stekelenburg van de NOS. Waar de verdediger belangrijk was met een treffer, kon de goalie zich onderscheiden met een aantal goede reddingen.

De twee heren schoven met een grote glimlach aan en hun gezichten spraken boekdelen. Op woensdag 10 juni wacht in Dortmund een confrontatie met Engeland. Het duel wordt gespeeld in het Signal Iduna Park en start om 21.00 uur.

Trotse Verbruggen blij met plaatsing voor halve finale

Stekelenburg vraagt de sluitpost om een reactie op de gelijkmaker van De Vrij, die uiteindelijk de inleiding bleek voor een ommekeer van het duel. "Een kopbal uit het boekje. Ik stond een meter of zeventig achter hem en ik weet niet precies meer wat ik toen gedaan heb. In de kleedkamer heerste extase. Iedereen blij, juichen en springen. Trots dat we terug zijn gekomen in de tweede helft en op naar de halve finale."

Na de rommelige 2-1 wist Verbruggen echter wél dat hij nog scherp moest blijven tot het laatste fluitsignaal. "Zodra die 2-1 voor ons viel, vertelde ik mezelf dat er nog één of twee momenten voor mij kwamen. Iedereen zette alles op alles om de bal uit het doel te houden, dat geeft je als keeper ook vertrouwen."

Man of the match Stefan de Vrij is klaar voor treffen met Engeland

De Vrij, die na 3.385 dagen weer trefzeker was voor Oranje, geeft ook commentaar op zijn eigen doelpunt en richt zijn pijlen voornamelijk op het werk van zijn ploeggenoot. "Ik zie heel veel overtuiging en een geweldige bal van Memphis. We werden slordig en leden veel onnodig balverlies. Zij kwamen meer in hun kracht en dan word je teruggedrongen. Helaas komen we op achterstand, maar we zijn er altijd in blijven geloven. In de rust was er geloof en zij hadden al veel gegeven in de afgelopen wedstrijden, dat wisten we ook. We wilden de bal snel rond laten gaan en kijken of zij dat nog aankonden. We maakten er vrij snel de tweede achteraan, dus dat is lekker."

Engeland wacht, maar dat is nu nog even van ondergeschikt belang. "Op dit moment is het vooral blijdschap dat we de halve finale gehaald hebben, daar gaan we met veel vertrouwen heen en ons zo goed als mogelijk op voorbereiden", besluit Oranje-verdediger De Vrij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers