'Koeman ziet na Blind nog twee routiniers stoppen bij Oranje'

Ronald Koeman is klaar om vernieuwing door te voeren bij het Nederlands elftal. In de aanloop naar de komende Nations League-wedstrijden lijkt het erop dat meerdere ervaren spelers hun laatste wedstrijd voor Oranje hebben gespeeld, zo weet het Algemeen Dagblad.

Na het afzwaaien van Daley Blind, die onlangs na 108 interlands zijn afscheid als international aankondigde, voorspelt de ochtendkrant dat nog meer routiniers hun interlandcarrière zullen beëindigen. Een van de namen die waarschijnlijk niet meer terugkeert, is Georginio Wijnaldum. De 33-jarige middenvelder maakte nog deel uit van de EK-selectie, maar kon daar geen indruk maken met zijn invalbeurten. 

Ook de posities van Marten de Roon (33) en Stefan de Vrij (32) staan ter discussie. De Vrij lijkt nog een kans te krijgen om zich te bewijzen, maar voor De Roon lijkt het einde van zijn interlandcarrière nabij. De middenvelder van Atalanta was de afgelopen jaren vaak een betrouwbare kracht in het elftal, maar Koeman lijkt nu de voorkeur te geven aan vernieuwing en jeugd.

Wanneer voorselectie Oranje?

Vrijdag 16 augustus maakt Koeman zijn eerste voorselectie bekend sinds het EK in Duitsland. Het lijkt er dus op dat er grote veranderingen op komst zijn. Oranje speelt op 7 september tegen Bosnië en op 10 september tegen Duitsland. Wanneer zien we Oranje nog meer in 2024?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers