Kenneth Perez looft Feyenoord-kandidaat: 'Een kampioenenmaker'

Kenneth Perez spreekt zijn waardering uit voor Brian Priske, de voornaamste kandidaat om Arne Slot op te volgen als trainer bij Feyenoord. Perez, die samen met Priske bij de nationale ploeg van Denemarken speelde, benadrukt de kwaliteiten van de Deense coach.

Perez over Brian Priske

Brian Priske, momenteel onder contract bij Sparta Praag tot medio 2026, wordt serieus overwogen door Feyenoord. De 47-jarige trainer heeft naar verluidt aangegeven open te staan voor de positie bij Feyenoord. Perez beschrijft hem bij Voetbalpraat. "Hij is een hele sociale jongen, echt een fijne man," zegt Perez. "En hij is intelligent. Ik denk ook dat je dat wel in bepaalde mate moet zijn om een goede trainer te zijn."

Wie is Brian Priske?

Met ervaring in België en goede prestaties bij FC Midtjylland en Sparta Praag, lijkt Priske een geschikte keuze voor Feyenoord. Perez wijst op Priske's recente kampioenschap in Tsjechië met Sparta Praag, een prestatie die de club al negen jaar niet meer had bereikt. "Hij is echt een kampioenenmaker." Jan Boskamp wist als eerste te brengen dat Brian Priske bij Feyenoord wordt genoemd.

Van Bronckhorst sluit terugkeer uit

Giovanni van Bronckhorst zal niet terugkeren als hoofdtrainer bij Feyenoord, zo liet hij weten aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Er spelen dingen. In Nederland? Dat niet." Feyenoord heeft ook niet aangeklopt bij de trainer. "Nee, dat niet. Ik heb heel veel contact met Feyenoord, maar niet op de manier dat ik in beeld ben als trainer." Van Bronckhorst wil aan de slag in het buitenland. "Ik heb bij Feyenoord een geweldige periode gehad. Ik heb alles gewonnen wat je kan winnen in Nederland. Om dat opnieuw te doen, is niet mijn ambitie."

Feyenoord-doelman vertrekt