Foutje, bedankt: Dit zijn de grootste miskopen van Feyenoord

Hoge verwachtingen, maar weinig prestaties. Na het afspeuren van beelden uit het buitenland gaan de harten van Het Legioen sneller kloppen, maar uiteindelijk vallen de prestaties van de aankopen gigantisch tegen. Het gebeeurt overal! Voetbalflitsen zet de grootste miskopen van Feyenoord op een rij.

10. Christian Conteh én Yassin Ayoub

In de zomer van 2020 kwam Feyenoord overeen met 1. FC St. Pauli om Christian Conteh over te nemen van de Duitse club. In diezelfde zomer kwam ook Yassin Ayoub over, maar hij maakte een binnenlandse transfer via FC Utrecht naar De Kuip. De twee heren kwamen transfervrij binnen, maar maakten geen goede indruk en leverden uiteindelijk niet de miljoenen op die voorzien waren. Niet echt miskopen, maar wel zonde van het salaris. 

9. Róbert Boženík

2020 bleek sowieso geen jaar waarin grootse aankopen gedaan werden, want ook de miljoenentransfer vond in deze zomer plaats. De Slowaakse spits kwam voor vier miljoen euro over van MSK Zilina en kreeg het niet voor elkaar om een plek op te eisen in de basiself. Twee jaar later vond hij zijn geluk in Portugal, waar hij een overeenkomst tekende bij Boavista. Na een huurperiode betaalde zijn nieuwe werkgever de koopoptie van 2,5 miljoen euro, waardoor grote schade uitbleef voor de Rotterdammers. Bozenik speelde in totaal 28 potjes voor Feyenoord en scoorde daarin vier goals. 

Lees ook: 10 duurste uitgaande Feyenoord-transfers ooit

8. Colin Kâzım-Richards

Op professioneel niveau heeft de Engelsman tientallen jaren gespeeld. Dat deed hij voor tal van clubs, maar zijn avontuur in Rotterdam was niet bepaald succesvol. Na zijn eerste seizoen stond hij op 11 goals in 27 wedstrijden, een persoonlijk record. Maar hierna ging het bergafwaarts: Kazim bedreigde journalisten, lokte ruzies uit op en buiten het veld en onder Giovanni van Bronckhorst verloor de spits zijn basisplaats aan Michiel Kramer. In 2016 verkaste Kazim-Richards naar Schotland en tekende hij een contract bij Celtic FC.

Video: Kazim Richards ruziet in Kerkrade 

7. Sekou Cissé

"Sekou Cissé score a goal for us!" Zo werd de Ivoriaan wekelijks toegezongen in De Kuip, echter lukte hem dit maar 14 keer in 59 wedstrijden. Voor drieënhalf miljoen euro kwam de spits over van Roda JC en voor dit geld hadden de Rotterdammers destijds op een groter succes gehoopt. In 2014 eindigde zijn avontuur in Rotterdam-Zuid en ging hij zijn geluk beproeven bij het Belgische KRC Genk. Na verschillende clubs in Frankrijk en een avontuur op Cyprus besloot Cissé zijn loopbaam te beëindigen. 

6. Anthony Lurling

Met knikkende knieën stond Lurling in de catacomben van De Kuip te wachten om het veld op te gaan. Met kuipvrees en voor de nodige centjes kwam de spits naar Rotterdam, maar hij wist het niet ver te schoppen. Bij de supporters was Lurling niet bepaald geliefd en na drie seizoenen vertrok hij weer. Het is én blijft voor altijd een gevoelig onderwerp voor Het Legioen.

5. Liam Kelly

Geloof het of niet, maar Jaap Stam was zó erg onder de indruk van de kleine middenvelder dat hij hem met Andrés Iniesta vergeleek. Stam had er vertrouwen in en Het Legioen ook, de nieuwe motor op het middenveld was gevonden. Maar niets bleek minder waar, al in de voorbereiding voor het seizoen 2019/2020 waren er twijfels over zijn kwaliteiten en Liam Kelly speelde uiteindelijk maar één officiële wedstrijd voor de Rotterdammers. Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld de traditionele presentatie vanuit de helikopter.

4. Philip Léonard 

Een perfect voorbeeld van slechte scouting. De 'sterspeler' van AS Monaco en het Belgische nationale elftal bleek een mislukking. Léonard debuteerde in De Klassieker en werkelijk alles ging mis. Hierna speelde hij nog een wedstrijd en toen was het klaar met de toenmalig 32-jarige Belg. Een jaar later stopte Léonard met voetballen.

3. Lucas Pratto

Een ongekend grote naam in Argentinië, maar een enorme afgang in Nederland. 'El Oso' kwam naar Rotterdam om doelpunten te maken, want bij River Plate stond hij hierom bekend. Na zijn horrorblessure tegen Ajax zit zijn seizoen -en daarmee ook zijn avontuur in Nederland- erop. Ondanks het doelpuntloze seizoen van Pratto zullen ze in Rotterdam 'de beer' nooit vergeten. 

Video: Lucas Pratto breekt zijn enkel

2. De Sprint van Jhon van Beukering

'Jhonny van de Burger King' was misschien wel meer een cultheld dan een miskoop. Niemand zal zijn debuut tegen Excelsior meer vergeten nadat Van Beukering met een lachwekkende sprint het Excelsior-doel probeert te naderen. Van Beukering speelde bij Feyenoord slechts drie officiële wedstrijden en wordt voor altijd herinnerd aan onderstaande video. 

1. Danko Lazović

Deze zagen de meeste wel aankomen. Danko Lazovic deelde jarenlang, samen met Marcos Senesi, de titel van duurste Feyenoord-aankoop ooit. Alleen liet de Serviër dit niet op het veld zien. In 41 wedstrijden kwam hij slechts 9 keer tot scoren. Later speelde Lazovic bij Vitesse en PSV waar hij wél succes behaalde. 

Feyenoord-doelman vertrekt