De grootste miskopen van Feyenoord

Hoge verwachtingen maar weinig prestaties. Niet elke transfer is een succes en bij Feyenoord weten ze dat maar al te goed. Dit zijn de grootste Feyenoord-miskopen. Ben jij het eens met deze namen?

8. Colin Kâzım-Richards

Op professioneel niveau heeft de inmiddels 34-jarige spits bij zestien clubs gespeeld, zijn avontuur in Rotterdam was niet bepaald succesvol. Na zijn eerste seizoen stond hij op 11 goals in 27 wedstrijden, een persoonlijk record. Maar hierna ging het bergafwaarts: Kazim bedreigde journalisten, lokte ruzies uit op en buiten het veld en onder Giovanni van Bronckhorst verloor de spits zijn basisplaats aan Michiel Kramer. 

7. Sekou Cissé

"Sekou Cissé score a goal for us!" Zo werd de Ivoriaan wekelijks toegezongen in De Kuip, echter lukte hem dit maar 14 keer in 59 wedstrijden. Voor drieënhalf miljoen euro kwam de spits over van Roda JC en voor dit geld hadden de Rotterdammers destijds op een groter succes gehoopt. 

6. Anthony Lurling

Met knikkende knieën stond Lurling in de catacomben van De Kuip te wachten om het veld op te gaan. Met kuipvrees en voor de nodige centjes kwam de spits naar Rotterdam, maar hij wist het niet ver te schoppen. Bij de supporters was Lurling niet bepaald geliefd en na drie seizoenen vertrok hij weer.

5. Liam Kelly

Geloof het of niet, maar Jaap Stam was zo erg onder de indruk van de kleine middenvelder dat hij hem met Andrés Iniesta vergeleek. Stam had er vertrouwen in en Het Legioen ook, de nieuwe motor op het middenveld was gevonden. Maar niets bleek minder waar, al in de voorbereiding voor het seizoen 2019/2020 waren er twijfels over zijn kwaliteiten en Liam Kelly speelde uiteindelijk maar één officiële wedstrijd voor de Rotterdammers.

4. Philip Léonard 

Een perfect voorbeeld van slechte scouting. De 'sterspeler' van AS Monaco en het Belgische nationale elftal bleek een mislukking. Léonard debuteerde in De Klassieker en werkelijk alles ging mis. Hierna speelde hij nog een wedstrijd en toen was het klaar met de toenmalig 32-jarige Belg. Een jaar later stopte Léonard met voetballen.

3. Lucas Pratto

Een ongekend grote naam in Argentinië, maar een enorme afgang in Nederland. 'El Oso' kwam naar Rotterdam om doelpunten te maken, want bij River Plate stond hij hierom bekend. Na zijn horrorblessure tegen Ajax zit zijn seizoen -en daarmee ook zijn avontuur in Nederland- erop. Ondanks het doelpuntloze seizoen van Pratto zullen ze in Rotterdam 'de beer' nooit vergeten. 

2. De Sprint van Jhon van Beukering

'Jhonny van de Burger King' was misschien wel meer een cultheld dan een miskoop. Niemand zal zijn debuut tegen Excelsior meer vergeten nadat Van Beukering met een lachwekkende sprint het Excelsior-doel probeert te naderen. Van Beukering speelde bij Feyenoord slechts drie officiële wedstrijden.

1. Danko Lazović

Deze zagen de meeste wel aankomen. Danzo Lazovic deelt samen met Marcos Senesi de titel van duurste Feyenoord-aankoop ooit. Alleen liet de Serviër dit niet op het veld zien. In 41 wedstrijden kwam hij slechts 9 keer tot scoren. Later speelde Lazovic bij Vitesse en PSV waar hij wél succes behaalde.

Ook interessant