Feyenoord wil nieuwe assistent wegplukken bij Deense amateurclub

Met trainer Brian Priske is de belangrijkste stafpositie gevuld voor Feyenoord. Op dit moment heeft de Deen alleen nog Etienne Reijnen en John de Wolf als assistent-trainers. Daar komt binnen enkele tijd verandering in, want er wordt hard gezocht. Er lopen gesprekken met een oude bekende van Priske.

Welke assistenten blijven bij Feyenoord?

De Rotterdamse stafleden Marino Pušić en Sipke Hulshof zijn al vertrokken. Die eerste is al de nieuwe hoofdtrainer van Shaktar Donetsk, terwijl Hulshof metArne Slotmeegaat naar Liverpool. Performance-trainer Ruben Peeters vliegt ook de Noordzee over en daarmee is er een packagedeal die Feyenoord dertien miljoen euro kan opleveren.

Er is een mogelijkheid dat assistent Reijnen zich ook aansluit bij het trio dat Rotterdam verlaat, maar het lijkt erop dat hij uit nood toch in de Maasstad moet blijven. Reijnen is namelijk niet in het bezit van de juiste trainersdiploma’s en beschikt ook niet over een werkvergunning die hem naar Liverpool kan brengen.

Met welke kandidaat is Feyenoord in gesprek?

Priskemag zijn oude collega’s van Sparta Praag niet meenemen naar Feyenoord van de Tsjechische club. Assistent Lars Friis schuift namelijk door naar de trainerspositie en volgt zijn oude coach op. De stadionclub moet dus op zoek naar een nieuw lid dat zich aan de staf kan toevoegen.

Wie wordt de assistent van Priske bij Feyenoord?

De Rotterdamse club is via de nieuwe trainer in contact gekomen met Anders Nielsen. De twee Denen hebben elkaar leren kennen in hun tijd bij Royal Antwerp. Momenteel is de 53-jarige hoofdtrainer van Otterup B&IK, dat uitkomt op het vierde niveau van Denemarken. Er zijn al meerdere gesprekken gevoerd, maar er wordt ook met andere kandidaten gepraat. Hoewel een definitieve keuze nog niet gemaakt is, lijkt Nielsen wel een serieuze mogelijkheid.   

De transferzomer van Feyenoord

Het wordt een drukke zomer voor Feyenoord als het gaat om transfers. Bekijk hierde laatste geruchten rondom Feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt