‘16-jarig talent van Feyenoord vertrekt naar Bayern München’

Feyenoord verliest de 16-jarige Chivano Wijks aan Bayern München. De rechtsachter maakt volgens Voetbal International de overstap naar de Duitse topclub. 

Chivano Wijks Bayern München 

Chivano Wijks speelde sinds 2021 in de jeugdopleiding bij Feyenoord en heeft zich met zijn goede spel in de kijker gespeeld bij Bayern München. De Rotterdammers zullen een opleidingsvergoeding van ongeveer 100.000 euro ontvangen van de Duitse grootmacht voor de diensten van Wijks. De rechtsachter kwam ook al in actie voor Nederlander onder 16. Zo was hij in vijf duels één keer trefzeker. Hij zal zich bij Bayern München gaan aansluiten bij de onder 17 van de club. 

Wijks kiest net als deze jonge-Feyenoorders  voor buitenland 

In het verleden raakte Feyenoord al jeugdspelers kwijt aan buitenlandse topclubs. Onder anderen Nathan Aké (Chelsea), Karim Rekik (Manchester City), Jeffrey Bruma (Chelsea), Kyle Ebecilio (Arsenal), Rodney Kongolo (Manchester City) en Tahith Chong (Manchester United) en Joshua Zirkzee (Bayern München) gingen Wijks voor. Ondertussen kan Feyenoord rekenen op een instroom van talenten, zo bleek eerder dat Ajax-talenten zich bij de rivaal aanbieden.

Feyenoord-doelman vertrekt