'AC Milan dicht bij Nederlandse vervanger van Giroud'

Joshua Zirkzee is in beeld bij AC Milan. De centrumspits van Bologna kan volgens Italiaanse media na dit seizoen Olivier Giroud als spits van AC Milan opvolgen. Naar verluidt kost de voormalig jeugdspeler van Feyenoord rond de veertig miljoen euro.

AC Milan is achter de schermen bezig met de toekomst. Doordat spits Olivier Giroud na het EK naar LA Galaxy vertrekt, moet de Italiaanse grootmacht op zoek naar een geschikte vervanger. In die zoektocht denkt het al enige tijd aan Zirkzee. De interesse is nu in een stroomversnelling gekomen, meldt Fabrizio Romano

Heeft Zirkzee een afkoopclausule?

Bij Bologna komt de 23-jarige Schiedammer dit seizoen tot twaalf doelpunten en zeven assist in 37 wedstrijden. In zijn contract heeft Zirkzee een afkoopclausule van veertig miljoen euro, die Milan volgens Romano nu gaat activeren. 'Er zijn nu gesprekken gaande tussen AC Milan en het kamp van Zirkzee om het eens te worden over persoonlijke voorwaarden, een cruciaal punt', zo schrijft de transfergoeroe op zijn socials. Het had trouwens weinig gescheeld, of Zirkzee had zich spits van Ajax mogen noemen.

Feyenoord-doelman vertrekt