'Vrees in Amsterdam en Rotterdam: Arsenal wil shoppen in Eredivisie'

Bij Arsenal zijn ze nog steeds gecharmeerd van Justin Bijlow van Feyenoord en Jorrel Hato van Ajax, verklapt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic op dinsdag. De doelman en de verdediger worden al voor een langere periode gelinkt aan de nummer twee van Engeland, waar Jurriën Timber ook speelt.

Hato komt als eerste aan bod

Het lange verlanglijstje van Arsenal benoemt respectievelijk Hato en Bijlow als de ideale oplossingen voor de selectie van coach Mikel Arteta. Over de Ajax-verdediger wordt gesteld dat hij in beeld is om de nieuwe linksback te worden bij de Gunners. Bijlow, die in de belangstelling staat van meerdere clubs, zou als tweede keeper kunnen fungeren achter David Raya. Over de prijs van de spelers is nog niks bekendgemaakt.

Frustrerend seizoen voor Bijlow

Voor Bijlow was het een vervelend jaar, waarin zijn blessuregevoeligheid weer opspeelde. De keeper van Feyenoord eindigde het seizoen met zeventien wedstrijden voor de Rotterdammers en geeft daarmee een vervolg aan zijn blessuregeschiedenis van de afgelopen jaren. Bijlow was niet de enige Feyenoorder die niet geheel tevreden was over het afgelopen seizoen, waarin Feyenoord de tweede plaats haalde. 

Verlaat Hato het kwakkelende Ajax?

Ajax ervaarde ook een slecht seizoen, waarin Hato zo nu en dan het lichtpuntje was bij de Amsterdammers. In de hoofdstad speelde de onrust een grote rol. Brian Brobbey was een van de andere lichtpuntjes bij Ajax en sprak zich uit over het afgelopen seizoen, waarin hij een opvallende tactiek gebruikte om beter te worden in zijn kritiekpunten.

Feyenoord-doelman vertrekt