Dit is waarom Lutsharel Geertruida geen interviews geeft

Lutsharel Geertruida heeft zich bij Feyenoord ontwikkeld tot een onmisbare kracht in de defensie. De speler speelt inmiddels ook bij Oranje en kan deze zomer een grote transfer maken. Maar waarom horen we zo weinig van hem? Dit is waarom Lutsharel Geertruida geen interviews geeft. 

Stotteren Geertruida 

Lutsharel Geertruida durfde door zijn stotteren nooit echt een interview op camera te geven. Daarnaast was hij bang om vast te lopen tijdens vraaggesprekken, of zelfs te blokkeren. In een interview met De Volkskrant vertelde Geertruida in 2023 er het volgende over; “Ik werk toe naar een camera-interview. Dat is mijn doel. Maar ik doe dat pas als ik daar klaar voor ben.” Op 17-jarige leeftijd verscheen de verdediger al eens in een video van Feyenoord, waarin het bij kijkers opviel dat de speler nauwelijks aan het woord was. 

Muziek Geertruida 

Op 18 maart 2022 verscheen Geertruida wel voor een camera en dat deed hij op spectaculaire wijze, zo bracht Dubbel T in samenwerking met Geertruida een muzieknummer uit. In het lied wat niet te merken dat de Feyenoord-verdediger ook maar een klein beetje last had van stotteren.

(Tekst gaat verder onder de video)

Eerste interview Geertruida: Reactie Helene Hendriks en Chris Woerts 

In De Oranjewinter kwamen zeldzame beelden van een interview van Geertruida voorbij. De beelden kwamen van de streamingdienst Feyenoord ONE. Chris Woerts reageerde positief: "We weten allemaal dat Geertruida stottert. Hij is eigenlijk nog maar heel weinig voor de camera geweest, dat durft hij niet. Volgende week gaat er een documentaire van hem in première, en dan zie en hoor je hem praten." Hendriks had lovende woorden over voor Geertruida: "Ik vind dit echt mooi om te zien. En ook goed van hem. Ik vind het echt een leuk fragment." 

Documentaire Geertruida: Kind van Zuid 

In de documentaire Kind van Zuid, overwon Geertruida zijn stotteren. Hij besloot in te gaan op het aanbod van een documentaire over hem en wist daarbij dat hij veel op camera zou komen. In de documentaire is te zien hoe Geertruida zijn grootste angst overwint en hoe hij andere stotteraars graag wil motiveren om niet bang te zijn.

(Tekst gaat verder onder de video)

Reactie Arne Slot op Geertruida

Tijdens een persconferentie van Feyenoord kreeg Arne Slot vragen over de documentaire van Geertruida. De trainer had mooie woorden over voor zijn speler. "Dat is heel mooi, een hele mooie ontwikkeling. Hij stottert, dan is het heel mooi om te zien hoe hij zich daar presenteert. Je ziet dat hij daar steeds comfortabeler in wordt, het is mooi dat hij zich niet alleen als voetballer maar ook als persoon en als mens ontwikkelt." 

Overigens behoort Lutsharel Geertruida tot de spelers die deze zomer bij Feyenoord mogelijk kunnen vertrekken.