Stengs blijft getergd achter: "Was een goed seizoen, maar niet top"

Feyenoord behaalde dit seizoen meer punten dan in het kampioensjaar, maakte indruk in de UEFA Champions League én won de TOTO KNVB Beker. Desondanks sluit Calvin Stengs het seizoen met een kater af, zo vertelt hij in gesprek met Hand in Hand.

Dat is het magazine van supportersvereniging FSV De Feijenoorder. Hij vertelt openhartig over zijn blik op de resultaten en legt de vinger op de zere plekken van dit seizoen bij Feyenoord.

Feyenoord-middenvelder blijft teleurgesteld achter na Feyenoord-seizoen

“Het was een goed seizoen, maar geen topseizoen; anders zouden we nu de schaal in handen hebben”, duidt hij zijn teleurstelling. "Het is natuurlijk heel mooi dat we nu twee jaar achter elkaar op het hoogste podium spelen. Voor Feyenoord is dat lang geleden dat dit gebeurde. En hoewel we het seizoen toch met een tastbare prijs afsluiten, is het jammer dat we aan het begin van de competitie direct wat punten hebben laten liggen. We hebben goede wedstrijden gespeeld, mooi voetbal laten zien, alleen konden we daardoor de titelstrijd niet echt spannend maken. Dat is heel jammer.”

Wie is Calvin Stengs?

Vervolgens vertelt hij over het ontstaan van de voetballer Stengs, die voornamelijk op straat gevormd werd tot de speler die hij nu is. Toen hij tien jaar oud was, maakte hij onderdeel uit van de jeugdopleiding van AZ. “Ik denk dat ik voor die tijd gewoon een jongen was die dol was op voetbal. Maar toen ik bij AZ kwam, begon het echt tot me door te dringen dat ik een profvoetballer kon worden. Naarmate ik ouder werd, kwam die droom steeds dichterbij.”

Zijn weg naar de top verliep niet vlekkeloos en Stengs vertelt openhartig over één van de grootste teleurstellingen uit die periode. Hij dacht een lichting door te schuiven bij Oranje, maar zijn leeftijdsgenootjes deden dat wél en de Feyenoord-middenvelder niet.  Ik was toen nog vrij klein en slungelig en ze dachten dat het beter was als ik fysiek nog wat sterker werd."

"Die beslissing viel me zwaar. Ik twijfelde zelfs even of ik moest doorgaan. Maar achteraf ben ik erg blij dat ik nog een jaar bij Onder-16 heb gespeeld. Ik had dat zowel fysiek als mentaal nodig. Anders zou ik nu niet de voetballer zijn die ik ben", aldus Stengs tot besluit. De nationale topclubs leggen steeds vaker de nadruk op jonge talenten.

Feyenoord-doelman vertrekt