Van Persie dankt Feyenoord: 'Als een rode draad door mijn leven heen'

Robin van Persie is Feyenoord dankbaar. Dat vertelt hij in gesprek met zijn oud-werkgever. De oud-prof begint op 1 juli aan zijn nieuwe klus als hoofdtrainer bij Sc Heerenveen. 

Van Persie over eerste stappen als trainer bij Feyenoord 

Van Persie sloot zijn carrière als speler in 2019 af bij Feyenoord en begon in 2021 met het trainen van de jeugd bij de club. In een interview laat de trainer weten dankbaar te zijn.  "Dan bedoel ik alles eromheen, ook de behulpzaamheid vanuit de club richting mijn reis, want het is eigenlijk ook een reis die ik heb afgelegd. Een reis die al iets langer dan drie jaar geleden is begonnen, waarin de club heel erg heeft meegedacht met mij, om ook de voorwaarden voor mij zo goed als mogelijk te krijgen, zodat ik ook die stappen kon blijven maken als coach. Ik ben het eigenlijk vanaf dat moment iedere dag steeds leuker gaan vinden.” 

“Als een rode draad loopt Feyenoord door mijn leven heen” 

Van Persie vertelt dat hij zijn overstap naar Sc Heerenveen als de juiste keuze ziet. "Dat is wat ik op dit moment voelde dat de juiste stap is. Maar ik ben de club heel erg dankbaar. Als een rode draad loopt Feyenoord door mijn leven heen. Als jonge speler en ook als trainer heb ik mijn beginstappen op Varkenoord kunnen maken.”

(Tekst gaat verder onder de video)

Opvolger Van Persie bij Feyenoord

Feyenoord lijkt de opvolger van Robin van Persie intern te willen vinden. Volgens 1908.nl overwegen de Rotterdammers om Davey van den Berg de nieuwe coach te maken.

Feyenoord-doelman vertrekt