Ajax-revelatie slaat terug: 'Klaar met verhalen dat ik dat niet kon'

Brian Brobbey heeft gedurende het afgelopen seizoen extra moeite gedaan om zijn conditie op peil te houden. De aanvaller van Ajax pakte zelfs een andere sport op om aan zijn fitheid te werken, vertelt hij in gesprek met Helden Magazine. Ook blikt hij terug op het teleurstellende seizoen van Ajax.

Dit is waarom Brobbey begonnen is met een andere sport

Kickbokser en MMA-vechter Melvin Manhoef raakte vorige zomer in contact met Brobbey, die in het voorgaande seizoen met veel blessures kampte. “In de voorbereiding op afgelopen seizoen ben ik druk met hem in de weer geweest. Boksen is een heel ander soort training. Ik was klaar met de verhalen dat ik niet negentig minuten zou kunnen spelen. Het was pittig, maar ik vond het wel heel leuk”, vertelt het lichtpuntje van de Amsterdammers.

Fysiek sterke Brobbey is juist niet heel actief in het krachthonk

Waar Brobbey wel vaak bokste, deed hij veel minder in de gym bij Ajax. "Dat komt vooral door mijn genen”, begint de Oranje-international over zijn bouw. “Ik doe weinig in de gym, wil niet nóg sterker worden. Alleen extra oefeningen voor mijn knieën, hamstrings en buikspieren doe ik. Ik moet flexibel blijven. Mijn bovenlichaam train ik niet”, vertelt Brobbey, die binnenkort actief is bij Oranje.

Onrust bij Ajax

Ajax heeft een lastig jaar gehad en dat merkt Brobbey ook op. "Het is vervelend dat het met de club niet goed gaat, maar zelf ben ik wel goed op dreef", stelt de aanvaller. Nu volgt er ook een spannende transferzomer voor de Amsterdammers, waarin ze misschien wel een paar belangrijke jeugdtalenten kwijt kunnen raken.

Feyenoord-doelman vertrekt