Dit is Frank Peereboom, de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax

Ajax heeft Frank Peereboom aangesteld als de nieuwe trainer van Jong Ajax. De 45-jarige oefenmeester volgt in Dave Vos op, die de overstap naar het eerste maakte. Voetbalflitsen stelt Peereboom voor.

Peereboom is al sinds 2011 werkzaam binnen de jeugd van Ajax, waar hij diverse rollen bekleedde. Nu staat de trainer voor zijn eerste echte klus in het profvoetbal.  Zijn loopbaan als trainer begon zijn trainersloopbaan bij amateurclub FC Lisse. Hier was Peereboom eerst tussen 1997 en 2001 werkzaam als jeugdtrainer, waarna hij tot 2004 de rol coördinator jeugdopleiding op zich nam. In 2004 volgde namelijk een overstap naar FC Volendam.

FC Volendam en Peereboom

Zijn eerste jaar in Volendam was Peerboom werkzaam als trainer in de jeugdopleiding van de club, waarna een jaar als trainer van de Onder-19 volgde. In 2006 werd Peereboom aangesteld als coördinator jeugdopleiding van de club. Deze rol bekleedde Peereboom vervolgens vier jaar en was tussen 2008 en 2010 ook weer werkzaam als trainer van de Onder-19. Na een jaar zonder werkgever te hebben gezeten, melde Ajax zich in 2011 voor Peereboom.

Peereboom maakt overstap naar Ajax

In Amsterdam werd Peereboom jeugdtrainer van Ajax. In de winter van 2016 volgde een definitieve overstap naar Ajax Onder 19. Tussen 2016 en 2018 was Peereboom assistent-trainer van Ajax Onder 19 en het jeugdteam in de Youth League en was hij de rechterhand van Aron Winter en Johnny Heitinga. Peereboom bleef tot medio 2018 werkzaam binnen de Onder-19, waarna hij vervolgens drie jaar als analist tegenstanders werkte. In de zomer van 2022 keerde hij terug als jeugdtrainer en nam hij de leiding onder de Onder-18 van Ajax.

Op 4 juni 2024 maakt Ajax bekend dat Peereboom de nieuwe hoofdtrainer is geworden van Jong Ajax, dat actief is in de Keuken Kampioen Divisie. Samen met Yuri Rose en Urby Emanuelson als diens assistenten begint er voor Peereboom zo een nieuw avontuur binnen Ajax.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers