Van Bronckhorst nieuwe trainer van Besiktas en neemt assistent mee

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe trainer van Besiktas. Dit laat de club weten op haar officiële kanalen. Maar wie is zijn assistent?

Van Bronckhorst naar Besiktas 

Van Bronckhorst is in januari al dicht bij een akkoord met de club, maar kan dan zijn technische staf niet rond krijgen. Mede omdat NAC niet wilde meewerken aan een vertrek van hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel. Nu gaat de oud-Feyenoorder alsnog mee met Van Bronckhorst. De trainer tekent een contract voor twee jaar, met een optie tot nog een seizoen. 

Trainerscarrière Van Bronckhorst 

Als hoofdtrainer debuteert Giovanni van Bronckhorst op 18 mei 2015 bij Feyenoord. Na vier seizoenen, waarin de landstitel, tweemaal de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal worden gewonnen, vertrekt de trainer. In 2020 gaat Van Bronckhorst een avontuur aan in China, bij Guangzhou City. Na 23 wedstrijden vertrekt de trainer. In 2021 neemt hij vervolgens het roer over bij Rangers FC en weet Van Bronckhorst de Schotse beker te winnen en de Europa League finale te behalen. In november 2022 wordt hij ontslagen. Dik anderhalf jaar later heeft Van Bronckhorst nu een nieuwe club gevonden. 

Geen terugkeer bij Feyenoord

Aan tafel bij VTBL reageerde Van Bronckhorst eerder op de geruchten rond een terugkeer bij Feyenoord. "Het is natuurlijk logisch dat de mensen aan je denken, maar er speelt op dit moment nog niks." De club werd nooit concreet voor de trainer en heeft zijn vizier op Brian Priske gericht.

Feyenoord-doelman vertrekt