Wie is Anis Hadj Moussa: ‘Smaakmaker die naar Feyenoord gaat’

Anis Hadj Moussa zal vanaf seizoen 2024-2025 voor Feyenoord uitkomen. De club maakte op drie april 2024 bekend dat zij de 22-jarige linkspoot hebben vastgelegd tot en met de zomer van 2023. Wie is Anis Hadj Moussa en hoe speelde hij zich in de kijker van niet alleen Feyenoord, maar ook Ajax en PSV? 

Wat is de afkomst van Anis Hadj Moussa?

Anis Hadj Moussa werd op 11 februari 2002 in Parijs, Frankrijk geboren. Zijn ouders zijn Algerijns. Op jonge leeftijd koos hij ervoor om uit te komen voor Algerije, dit deed hij als jeugdinternational. 

Loopbaan: Voor welke clubs speelde Anis Hadj Moussa? 

Via jeugdclub US Torcy (tot 2016) en FC Montfermeil (van 2016 tot 2018) kwam hij in de jeugd van RC Lens terecht. Daar wist hij echter niet door te dringen tot de basis-selectie. Anis Hadj Moussa vertrok dan ook in de zomer van 2022 vanuit het tweede elftal van RC Lens, naar Olympique Charleroi in België. Een jaar later werd hij transfervrij opgepikt door Patro Eisden, uitkomend op het tweede niveau van België. Hier staat hij tot de zomer van 2024 onder contract. Vitesse nam de vleugelaanvaller in de winter van 2024 op huurbasis over tot het einde van dit seizoen. Hij maakte zijn Eredivisie-debuut op 4 februari 2024 in het met 0-2 verloren duel tegen Go Ahead Eagles. Toch maakte hij zoveel indruk met zijn spel dat Feyenoord op 3 april 2024 bekend maakte dat zij akkoord waren met de speler en Patro Eisden. Vanaf seizoen 2024-2025 komt de talentvolle linkspoot dus uit voor Feyenoord, waar hij een contract tekende tot en met de zomer van 2029. De transfersom die Feyenoord aan Patro Eisden betaalde bedroeg 3,5 miljoen euro en dat was een record voor de Belgische club.

Loopbaan als international

Inmiddels is Anis Hadj Moussa ook Algerijns international. Bondscoach Vladimir Petkovic selecteerde hem voor de oefenwedstrjiden tegen Bolivia (op 22 maart 2024) en Zuid-Afrika (26 maart 2024), maar hij maakte nog geen minuten in deze wedstrijd.

Zo speelde Hadj Moussa zich in de kijker bij Ajax, PSV en Feyenoord 

Hadj Moussa ontpopte zich in een paar wedstrijden in 2024 tot smaakmaker bij Vitesse. Met zijn behendigheid en dribbels maakt hij het verdedigers van de tegenpartijen wekelijks enorm lastig. Zo heeft hij als kenmerk om veel te kappen en te draaien, waardoor verdedigers hem moeilijk kunnen afstoppen. Op 17 maart 2024  beloonde Hadj Moussa zijn sterke optreden voor Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Almere City met een doelpunt in de slotfase, zijn eerste in de Eredivisie. Daarmee bezorgde hij zijn club een punt, want de wedstrijd eindigde in 1-1. Dat de aanvaller zulk spel kan spelen bij een ploeg in de onderste regionen van de Eredivisie, bleef niet onopgemerkt. Zo werd eerder bekend dat Ajax, PSV en Feyenoord interesse in hem hebben, met daarnaast nog een aantal buitenlandse clubs. Zoals inmiddels bekend was Feyenoord de concurrentie te snel af.

(Tekst gaat verder onder de video)

Algerijns international 

Hadj Moussa werd in maart voor Algerije opgeroepen en maakte zijn debuut in het 3-3 gelijkspel tegen Zuid-Afrika. Hij mocht 16 minuten meedoen als invaller. 

Vriendin Anis Hadj Moussa 

Het is niet bekend of Anis Hadj Moussa momenteel een vriendin heeft. De speler laat op zijn Instagram-pagina vrijwel niks van zijn privé-leven zien.

Interview Hadj Moussa

Bekijk hier het interview dat Vitesse met Anis Hadj Moussa afnam.

Transfers Feyenoord

Met het aantrekken van Anis Hadj Moussa, kan Feyenoord er weer een nieuwe speler bijschrijven. Daartegenover lijken er ook veel te vertrekken. Dit zijn alle (mogelijke) transfers van Feyenoord in de zomerse transfermarkt van 2024.