Alles wat je moet weten over Almere City FC-Feyenoord (0-2)

Feyenoord heeft in speelronde 23 met 0-2 gewonnen op bezoek bij Almere City FC. Invaller Yankuba Minteh was goud waard voor de Rotterdammers met twee treffers. Er gebeurde ook een hoop rondom de wedstrijd en Voetbalflitsen praat je volledig bij!

Arne Slot afwezig bij #almfey

De landskampioen moest het in Almere zonder hoofdtrainer Arne Slot stellen. De oefenmeester van Feyenoord was namelijk ziek en moest daardoor zijn assistenten inschakelen om het duel tegen te promovendus te leiden. Sipke Hulshoff vertelde in aanloop naar de aftrap dat Slot last had van koorts en dat er daardoor besloten was om hem thuis te laten bijkomen. 

Ook Bart Nieuwkoop ontbrak bij de uitwedstrijd in de wedstrijdselectie. De club liet via X weten dat ook hij last had van ziekte en daardoor niet inzetbaar was voor de competitiewedstrijd tegen Almere City.

Supporters te laat voor de aftrap

De wedstrijd begon zonder het trouwe Legioen, omdat er een verplichte buscombi niet helemaal goed georganiseerd werd. Er waren een aantal bussen niet klaar voor vertrek, waardoor er nog niet vertrokken kon worden. De supporters hoopten massaal dat de aftrap met een kwartiertje uitgesteld kon worden, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Daardoor leken de fans de openingstreffer net te missen, maar deze werd na inmenging van de VAR afgekeurd door scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Doelpunten Yankuba Minteh voor Feyenoord

Speciaal pad voor Calvin Stengs

Calvin Stengs begon in het Yanmar Stadion op de bank en dat had niets te maken met een vormdip, aldus Suke Hulshoff voorafgaand aan de wedstrijd tegen de promovendus. Hij bleek uiteindelijk wel nodig, omdat de achtervolger van koploper PSV het zwaar te halen had.  "We hebben met Calvin een plan en kijken naar de belasting en belastbaarheid", aldus de assistent van hoofdcoach Arne Slot.

Mats Wieffer gehavend uit de strijd

Voor Mats Wieffer was het competitieduel een hele pittige. De middenvelder verklaarde na afloop van het duel dat hij al last had van zijn heup en daar kreeg hij gedurende de wedstrijd een aantal tikken te verduren. Hij lag met enige regelmaat zichtbaar aangeslagen op het veld, maar volmaakte de volle 90 minuten. Komende week wacht wederom een drukke week op de steunpilaar, want Feyenoord neemt het in de halve finale van het bekertoernooi op tegen FC Groningen en reist in het weekend af naar Eindhoven.