Feyenoord op rapport: Giménez ondanks grote missers weer belangrijk

Feyenoord heeft zaterdagmiddag met 2-4 gewonnen van stadsgenoot Excelsior. De ploeg van Arne Slot kende uiteindelijk geen grote problemen met de club uit Kralingen, maar sprankelend was het zeker niet. Dat is ook terug te zien in de cijfers.

Ondanks dat het 1-1 was bij rust, had Feyenoord het betere van het spel. Zij kregen vele kansen, maar sprongen daar niet goed mee om. Zo misten Quinten Timber en Santiago Giménez erg grote kansen, maar maakten zij dit later goed met doelpunten. De Mexicaan scoorde zelfs drie keer, al had hij daar bij de 1-4 wat hulp van een Excelsior-speler voor nodig.

Bart Nieuwkoop en Luka Ivanusec speelden geen goede wedstrijd bij Feyenoord. Eerstgenoemde moest uiteindelijk gewisseld worden doordat hij een hamstringblessure opliep. De Kroatische buitenspeler werd ook naar de kant gehaald. Zijn vervanger Yakuba Minteh kwam beter uit de verf en was twee minuten nadat hij binnen de lijnen kwam al een assist rijker.