Hertha BSC stuurt oud-Feyenoorder de laan uit na bizarre uitspraken over homo's en migranten

Keeperstrainer Zsolt Petry is dinsdag op straat gezet door Hertha BSC. De voormalig Feyenoorder heeft in een interview enkele dubieuze uitspraken gedaan.

Petry liet zich in gesprek met de rechtse Hongaarse krant Magyar Nemzet onder meer kritisch uit over de wijze waarop zijn landgenoot en RB Leipzig-doelman Péter Gulácsi zich inzet voor de LHBT-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender red.). Gulácsi nam eerder al stelling tegen de Hongaarse wet dat LHBT-stellen geen kinderen mogen adopteren.

Petry sprak ook zijn ongenoegen uit over de migratiestromen in Europa. "Dit is een Christelijk continent, ik begrijp niet hoe Europa moreel zo diep heeft kunnen zinken. Ik ben niet blij met de morele neergang die het continent overstroomt, maar als je niet van migratie houdt ben je volgens de liberalen meteen een racist".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Statement

Naar aanleiding van die teksten voelde Hertha zich genoodzaakt om in te grijpen. "Wij kennen Zsolt als een open en tolerant persoon, maar deze uitspraken komen niet overeen met de waarden van onze club", reageert voorzitter Carsten Schmidt in een statement op de clubsite. "We willen Zsolt bedanken voor zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes voor de toekomst".

Petry, die tussen 1997 en 1998 onder contract stond bij Feyenoord, heeft gereageerd op de uitspraken. "Ik wil benadrukken dat ik geen homofoob of xenofoob ben. Ik heb erg veel spijt van mijn uitspraken en wil mijn excuses aanbieden aan alle vluchtelingen die ik beledigd heb. Ik heb met veel plezier bij Herta gewerkt en respecteer deze beslissing. Ik wens de club veel succes".

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl