Wedstrijd tussen Ajax en AS Roma onder leiding van notoire kaartenstrooier

Sergei Karasev heeft donderdag de leiding over de kwartfinale tussen Ajax en AS Roma in de Europa league. De Rus fluit voor de derde keer een Europese wedstrijd van de Amsterdammers.

Karasev floot in november Ajax - FC Midtjylland. De Amsterdammers wonnen dat duel met 3-1, mede dankzij een treffer van Ryan Gravenberch. De Russische leidsman gaf in de slotfase van die wedstrijd een rode kaart aan aanvoerder Erik Sviatchenko. 

In het seizoen 2016/17 had Karasev al eens de leiding over een wedstrijd van Ajax. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van Schalke 04 in de kwartfinales van de Europa League. Uiteindelijk bereikte de ploeg van Peter Bosz de finale van het Europese toernooi. 

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Uitschakeling AZ

Karasev is geen onbekende voor AZ. De Rus floot in december het desastreus verlopen Europa League-duel bij HNK Rijeka. De Alkmaarder verloren met 2-1 in Kroatië en werden daardoor uitgeschakeld in Europa.

Jesper Karlsson kreeg in die wedstrijd een rode kaart. Karasev staat sowieso bekend als iemand die snel kaarten geeft. De arbiter deelde tijdens Duitsland - Macedonië (1-2) maar liefst acht kaarten uit.

Mogelijke opponent

Ajax - AS Roma begint donderdagavond om 21.00 uur. Een week later staat de return in Rome op het programma. Mocht Ajax de volgende ronde bereiken, treft het in de halve finale Manchester United of Granada CF.