Wat moet PSV doen voor overwintering in de Europa League? Alle scenario's op een rij!

PSV heeft met twee overwinningen, één gelijkspel en één verliespartij een uitstekende uitgangspositie in hun Europa League-groep. De ploeg uit Eindhoven staat op de tweede plaats en is al zeker van Europese overwintering. PSV zal alles op alles zetten om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League en om die reden zijn de twee laatste poulewedstrijden tegen Arsenal (thuis) en Bodø/Glimt (uit) cruciaal. Kan PSV nog eerste worden? Hoe stellen ze de tweede plaats veilig? En hoe zou PSV nog derde kunnen eindigen? Dit zijn alle Europese scenario's van PSV in de Europa League. 

PSV eindigt eerste in de poule

PSV staat momenteel vijf punten achter op koploper Arsenal. De ploeg van Van Nistelrooij speelt donderdagavond thuis tegen de club uit London en speelt de week daarna uit tegen Bodø/Glimt. De enige manier waarop PSV eerste kan worden, is als Arsenal de resterende twee wedstrijden verliest terwijl PSV alles wint. De Eindhovenaren hebben het behalen van de eerste plek in de groep niet volledig in eigen hand en moeten dus hopen twee nederlagen van Arsenal, waaronder één tegen PSV.

PSV eindigt tweede in de poule

Dit is momenteel het meest voor de hand liggende scenario voor de Eindhovenaren. PSV staat momenteel drie punten voor op nummer drie Bodø/Glimt. De Eindhovenaren staan nog tegenover de club uit Noorwegen, maar een resultaat tegen Arsenal zou PSV al op weg helpen naar de tweede plek in de poule. Wanneer de Eindhovenaren minimaal gelijkspelen in eigen huis tegen Arsenal hebben ze aan één punt in Noorwegen voldoende. Hetzelfde geldt voor PSV als zij verliezen van de Engelse topclub. Het onderlinge resultaat tussen de Eindhovenaren en de Noren is namelijk in evenwicht, dus telt het doelsaldo. De ploeg van Van Nistelrooij heeft nog alles in eigen hand en kan zelfs op de laatste speeldag tegen Bodø/Glimt de tweede plek veilig stellen door niet te verliezen in Noorwegen.

PSV naar de Conference League

Er bestaat ook een kans dat PSV derde in de poule eindigt en dus overwintert in de Conference League. Dit kan alleen gebeuren als PSV geen resultaat boekt tegen Arsenal én verliest van Bodø/Glimt. Bodø/Glimt klimt dan naar de tweede plek op basis van onderling resultaat. Bodø/Glimt dan zelf geen punten verspelen tegen FC Zürich. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV - Arsenal!’

Xavi Simons blinkt uit en geniet tegen Arsenal: "Het team staat altijd op de eerste plaats"

Simons geniet in Eindhoven: "Voetbal is gewoon mijn leven"

VIDEO GOALS: PSV - Arsenal 1-0 en 2-0 (Joey Veerman en Luuk de Jong)

PSV-supporters komen met prachtige steunbetuiging na overlijden supporter

Opstelling PSV: Van Nistelrooij slachtoffert vaste keuze achterin

Arsenal is al zeker van de knock-outfase, toch wil Arteta winnen in Eindhoven

De drie vorige edities van PSV-Arsenal: alles in balans tussen beide teams!

PSV hoort straf na ongeregeldheden in Londen: boete en geen uit-supporters

Vermoedelijke opstelling PSV: Van Nistelrooij kiest voor Luuk de Jong in de basis