Deze talenten kunnen met Oranje mee naar het WK in Qatar

Het WK-voetbal in Qatar komt steeds dichter en dichterbij. Louis van Gaal beschikt over een flink aantal goede voetballers die hij mee kan nemen, maar moet rekening houden met een limiet van 26. De selectie van LvG lijkt al flink wat kleur te hebben gekregen, maar toch kloppen er nog een aantal jongelingen op de deur. Deze talenten verdienen een plekje in de WK-selectie van Oranje.

Simons in Oranje?

De meest voor de hand liggende jongeling op dit moment is Xavi Simons. De 19-jarige middenvelder vertrok afgelopen zomer transfervrij naar PSV en lijkt hier geen spijt van te hebben. Simons kwam al achttien keer in actie voor de Eindhovenaren en tekende daarin voor tien doelpunten en vier assists. 

Ajax-talenten vaste waarde voor Van Gaal?

Hij speelde al twee keer voor het Nederlands Elftal, maar moet nog altijd knokken voor een plaats in de WK-selectie van LvG. Kenneth Taylorstartte het seizoen indrukwekkend bij Ajax en dat leverde hem al een oproep voor Oranje op. Na veertien wedstrijden staat de teller van de 20-jarige middenvelder op drie doelpunten en assists. Een verassing in de voorselectie was Devyne Rensch, die dit seizoen in dertien wedstrijdens 979 minuten maakte voor Ajax. De 19-jarige verdediger speelde al één keer voor Oranje. Ook teamgenoot Brian Brobbey mocht al even aan Oranje ruiken, maar tot een debuut kwam het nog niet. De 20-jarige spits wist dit seizoen als acht doelpunten te maken en drie assists te leveren in zestien wedstrijden. Wie weet de joker voor Oranje in Qatar?

Jurriën en Quinten samen naar Qatar?

Nog een Eredivisie-talent dat klaar leek voor een debuut in Oranje, is Quinten Timber. De middenvelder vertrok afgelopen zomer voor een recordbedrag van FC Utrecht naar Feyenoord en doet het daar uitstekend. Toch was er geen plek voor Quiten in de voorselectie van Oranje. Toch zou Van Gaal nog kunnen kiezen voor de Feyenoorder. Naast dat het 21-jarige broertje van Jurriën op het middenveld uit de voeten kan, is het ook gelijk een optie voor de positie van rechtervleugelverdediger. Timber is dit seizoen al goed voor drie doelpunten en een assist in vijftien wedstrijden.

Frimpong 'terug' in Oranje?

Voor Jeremie Frimpong kwam een debuut in Oranje ook al een dichtbij, maar moest vanwege een blessure afhaken. De 21-jarige rechtsachter blinkt wekelijks uit in het shirt van Bayer Leverkusen, maar moest de laatste periode genoegen nemen met speeltijd bij Jong Oranje. Toch opperen veel Oranje-fans voor een plekje in de WK-selectie voor Qatar. Met vijf doelpunten en twee assists in vijftien wedstrijden lijkt Frimpong klaar voor het Nederlands Elftal.

Premier League-uitblinkers mee naar het WK?

Rond Pascal Struijk en Sven Botmancirculeerde met regelmaat de vraag wat zij moeten doen voor een plekje in Oranje. De Premier League-verdedigers blinken uit bij hun clubs, met zelfs een doelpunt en assist voor Struijk in dienst van Leeds United. De 23-jarige verdediger is geboren in België en zou er voor het WK zomaar een extra keuze bijhebben. Van Gaal moet dus snel zijn keuze maken, voordat we Struijck definitief kwijt zijn. Met de blessure van Bruno Martins Indi leek Botman de uitgewezen speler om hem te vervangen. 

Van het ene oranje naar het andere?

Een van de meest opvallende namen in de voorselectie van Oranje was die van Micky van de Ven. De verdediger van Wolfsburg werd nog niet eerder gelinkt aan een plekje bij Van Gaal, maar was daar toch ineens. Van de Ven vertrok in de zomer van 2021 van FC Volendam naar Vfl Wolfsburg en maakt daar een goede ontwikkeling door. De 21-jarige Noord-Hollander speelde al dertien wedstrijden in Duitsland, maar kwam nog niet op het scoreformulier.