Bekijk alle doelpunten van competitieduel tussen Ajax en Excelsior

Waar de één hoopt om play-offs voor Europees voetbal te ontlopen, hoopt de ander om na 34 speelrondes zeker te zijn van handhaving in de Eredivisie. In dit artikel vind je alle doelpunten van de wedstrijd tussen Ajax en Excelsior. 

Goal Devyne Rensch (1-0, 27')

Vrijwel uit het niets, vlak nadat Geronimo Rulli een grote kans van de Kralingers onschadelijk wist te maken, schiet Devyne Rensch Ajax op voorsprong! Hij krijgt de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten, maar vlamt de bal overtuigend achter Excelsior-goalie Stijn van Gassel.

Razendsnelle gelijkmaker van Excelsior door Julian Baas (1-1, 38')

Een onnodige en op het oog onhandige overtreding van Steven Bergwijn is voor scheidsrechter Sander van der Eijk aanleiding om een strafschop toe te kennen aan Excelsior. Na inmenging van de VAR krijgt aanvoerder Steven Bergwijn ook nog een rode kaart. 

Wat vonden de fans van de eerste helft bij Ajax-Excelsior?

Een zeer laag tempo, weinig kansen en wederom geen stabiele defensie. Dat is de conlcusie van de Ajax-supporters na 49 minuten spelen in de Johan Cruijff ArenA. Bekijk hier een samenvatting van de eerste helft.

Lamprou kopt Excelsior na rust op voorsprong (1-2, 53')

Een afgemeten voorzet van Kenzo Goudmijn vindt het hoofd van Lazaros Lamprou en hij kopt overtuigend binnen. De Amsterdammers staan op achterstand.

Chuba Akpom tikt de gelijkmaker binnen (2-2, 89')

Bekijk hier de samenvatting van het treffen. 

Feyenoord-doelman vertrekt