'Potter aanwezig bij Ajax-Excelsior met Kroes, deal nabij'

Er zijn wederom nieuwe ontwikkelingen rondom Ajax. Een Engelse journalist met een krappe 120.000 duizend volgers meldt namelijk dat Alex Kroes voor een snelle terugkeer staat als algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA.

Dat is bijzonder te noemen, omdat Michael van Praag zich eerder al zeer duidelijk uit heeft gelaten over de bereidbaarheid om Kroes terug te laten keren in zijn functie. Hij werd op non-actief gesteld door het aankopen van aandelen Ajax vlak voor zijn officiële aanstelling. Dat heeft de RVC beoordeeld als handelen met voorkennis, waardoor hij de regels overtrad en er geen basis is voor verdere samenwerking.

'Kroes binnenkort weer aan de slag bij Ajax'

Sam C. laat optekenen dat interne beleidsbepalers met elkaar in gesprek zijn over het herzien van de eerder genomen beslissing. Na de beslissing om Kroes uit zijn functie te zetten, ontstond er nog meer bestuurlijke chaos bij Ajax. De bestuursraad gaf aan dat zij een terugkeer van hem eisen, terwijl Van Praag daar zéér fel op tegen is. 

'Graham Potter op één voorwaarde aan de slag bij Ajax'

Mocht Kroes inderdaad terug mogen keren als algemeen directeur van de Amsterdammers duurt het ook niet lang totdat er witte rook komt omtrent een nieuwe hoofdverantwoordelijke. Graham Potter, eerder definitief uitgesloten, zou namelijk ook gaan tekenen als de terugkeer een feit is. De gesprekken tussen de Engelse oefenmeester en Ajax waren namelijk al in een vergevorderd stadium, maar daar ging een grote streep door toen Kroes moest vertrekken.

Graham Potter onderweg naar Ajax

Vlak voorafgaand aan het Eredivisie-duel tegen Excelsior meldt ESPN dat Graham Potter al aanwezig is bij de competitiewedstrijd. "Ajax zou zeer serieus spreken met Potter. Sterker nog, hij zou vandaag of morgen zelfs al in Amsterdam zijn. Misschien ziet hij tijdens de wedstrijd tegen Excelsior al op de tribune. Dat is opmerkelijk want een week of twee geleden werd zijn naam ook al genoemd. Dat ketste toen af in verband met de situatie rondom Kroes. Nu lijk Ajax toch door te pakken onder leiding van directeur voetbal Marijn Beuker", aldus Christian Willaert.

Donderdag 25 april is een cruciale dag voor bestuurlijke rust in Johan Cruijff ArenA

Donderdag staat misschien wel één van de belangrijkste bijeenkomsten van de afgelopen jaren gepland, namelijk één waarin toelichting gegeven wordt over het besluit om Kroes de deur te wijzen. Van Praag en commissaris Leo van Wijk gaan uitleg geven aan de bestuursraad, die niet meer twijfelt en zijn terugkeer wil beklinken. Lees snel een reconstructie van alle gebeurtenissen in de Nederlandse hoofdstad!

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt