Nieuwe (financiële) dreun voor Alex Kroes; AD onthult informatie

Dinsdagmiddag oordeelde het gerechtshof in Amsterdam dat SEG in totaal een bedrag van 5,2 miljoen euro moet overmaken naar Stefan de Vrij. SEG is een sportmanagmentbureau en dat is ooit verkocht door Alex Kroes, die ook betrokken is bij deze uitspraak.

Stefan de Vrij wint rechtszaak van SEG

De uitspraak is inmiddels een definitief besluit, omdat SEG in eerste instantie in beroep was gegaan tegen het voorstel van de rechtbank. Toen de Nederlandse verdediger lucht transfervrij transfereerde van SS Lazio naar Internazionale begon het gedoe. Er ging namelijk een bedrag van 7,5 miljoen euro naar het makelaarskantoor voor de bemiddeling, maar daar kwam een bedrag van twee miljoen euro bij én dat wist De Vrij niet.

De rechtbank heeft geoordeeld dat SEG niet aan de mededelingsplicht heeft voldaan en daardoor moeten zij nu letterlijk en figuurlijk boeten. De Oranje-international dacht dat zij aanwezig waren om zijn belangen te behartigen, terwijl SEG beweert dat zij enkel en alleen voor de club uit Milaan opereerde. Dat hadden zij moeten communiceren, luidt de uitspraak.

Nederlandse verdediger na jarenlang conflict in het gelijk gesteld

Sports Entertainment Group had in eerste instantie een claim met een waarde van tien miljoen euro aan hun broek. Vanaf zijn zestiende levensjaar waren De Vrij en SEG aan elkaar verbonden. Een eerste uitspraak werd na een rechtszaak gedaan in april van 2022 en destijds werd er een schadevergoeding van 4,25 miljoen euro geëist in het voordeel van de profvoetballer.

Wat was de rol van Alex Kroes in schimmige De Vrij-zaak?

Het Algemeen Dagblad meldt nieuwe informatie en weet dat Alex Kroes, de algemeen directeur die na twee weken op non-actief is gesteld, óók een rol heeft in deze zaak. Hij heeft namelijk als getuige gediend in deze zaak en dat was namens SEG. Dat bedrijf begon hij met goede vriend Kees Vos in 2000 en zijn onderdeel verkocht hij alvorens de beleidsmaker aan de slag ging bij Go Ahead Eagles. 

Alle schandalen rondom Alex Kroes

Dat is echter niet de eerste keer dat de beleidsbepaler betrokken is bij een incident. In een eerder stadium was hij namelijk betrokken bij een oplichtingszaak in België. Daarnaast is hij momenteel hoofdrolspeler in een affaire met Ajax. De Amsterdamse club wil al na twee weken dienstverband permanent afscheid nemen van Kroes, maar daar is het laatste woord zeker nog niet over gezegd.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt