Van Praag zet streep door terugkeer Kroes

Alex Kroes zal niet in aanmerking komen voor een andere functie bij Ajax. Dat meldt rvc-voorzitter Michael van Praag aan Ajax Life.

Alex Kroes komt niet terug bij Ajax 

Alex Kroes werd eerder geschorst. Vele fans van Ajax waren, evenals de bestuursraad, het niet met de schorsing eens. Er werd bekeken of Kroes behouden kon worden in een andere functie, maar dat zit er volgens Michael van Praag niet in: "Het zou heel fijn zijn voor de club als hij bijvoorbeeld een technische functie kan invullen. Daar wonnen we advies voor in. In het kort was het advies: doe dat niet. Want dat kun je je als beursgenoteerde onderneming niet veroorloven.” 

Michael van Praag over schorsing Alex Kroes 

“Je hebt te maken met de Ajax-organisatie en met de buitenwereld”, vertelt Van Praag. Volgens hem komt de geloofwaardigheid in gevaar, mocht Kroes terugkomen. “Hoe sterk staat Alex nog met onderhandelingen bijvoorbeeld? In gesprekken met de UEFA, richting de KNVB… Als je bent gedegradeerd van algemeen directeur naar een technische functie. Het juridische advies was heel stellig. Dan is het lastig uit te leggen als je hem uit het bestuur haalt en vervolgens wel een andere functie aanbiedt.” 

Alles over Alex Kroes 

Kroes werd in augustus van 2023 voorgedragen als opvolger van Edwin van der Sar, maar mocht pas dit jaar aan de slag. Lees hier waarom en alles over de Alex Kroes.

Feyenoord-doelman vertrekt