Schrikken: Johan Derksen opgenomen op de Spoedeisende Hulp

Woensdagavond meldde oud-voetballer en televisiepersoonlijkheid Johan Derksen dat hij op de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis in Assen was opgenomen. Dit nieuws deelde hij tijdens het televisieprogramma Vandaag Inside.

Joahn Derksen heeft een liesbreuk

Derksen had vorige maand al onthuld dat hij te maken had met een darm die vastzat in zijn liesbreuk. Helaas deed het probleem zich woensdag opnieuw voor. "Ik lag om 18.00 uur nog op de Eerste Hulp. Het was weer mis. Die darm zat weer klem," vertelde Derksen aan presentator Wilfred Genee voorafgaand aan de uitzending van die avond.

Darmproblemen Vandaag Inside analist

In de uitzending vertelde Derksen verder: "Ik heb vanochtend de hond uitgelaten. Toen ik thuiskwam en moest naar het toilet, merkte ik dat persen met een liesbreuk geen goed idee is. Ik kreeg pijn in mijn buik." Hij vervolgde met de uitleg dat hij naar de huisarts ging, die constateerde dat Derksen zijn darm had uitgeperst.

Operatie aan darmen

De huisarts heeft geprobeerd de darm terug te brengen, wat veel pijn veroorzaakte. "De huisarts waarschuwde dat als de darm te lang in die toestand zou blijven, het zou afsterven en een darmoperatie nodig zou zijn," legde Derksen uit. "Daarop werd ik naar de Spoedeisende Hulp in Assen gestuurd. Ook had ik koorts. Ze wilden me morfine geven, maar ik moest naar Hilversum, anders zouden mensen me een grote lafaard vinden als ik niet op zou dagen."

Johan Derksen wordt op deze dag geopereerd

Derksen zal volgende week dinsdag geopereerd worden om het probleem te verhelpen. Het is nog niet bekend of deze operatie gevolgen zal hebben voor de programmering van Vandaag Inside, maar het lijkt waarschijnlijk dat Derksen op zijn minst de uitzending van dinsdag moet missen.

Kamerlid Habtamu de Hoop

Deze week kwam Johan Derksen nog flink onder vuur te liggen na zijn uitspraken in ‘Vandaag Inside’ over Kamerlid Habtamu de Hoop. Hoewel de man al als baby geadopteerd werd door Friese ouders, wilde Johan hem geen ‘echte Fries’ noemen.

Het aantal klachten na deze volgens meerdere mensen racistische uitlating liep snel op. In deze video: Johan Derksen blikt terug op zijn uitspraken over kamerlid Habtamu de Hoop.