Dit zijn de mogelijke opvolgers van Alex Kroes bij Ajax

Eerder werd bekend dat Alex Kroes niet zal terugkeren bij Ajax. De club moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Dit zijn de mogelijke opvolgers van Alex Kroes bij Ajax.

Alex Kroes weg bij Ajax 

Michael van Praag zette eerder een streep door de terugkeer van Alex Kroes bij Ajax. De voorzitter van de rvc zegt dat er uit advies besloten is niet meer in zee te gaan met Kroes.

Michael Kinsbergen 

De voornaamste kandidaat om Alex Kroes op te volgen is Michael Kinsbergen, dit vertellen Valentijn Driessen en Mike Verweij in de kick-off podcast van De Telegraaf. Kinsbergen werkte eerder al voor Ajax als Algemeen Directeur en hielp vervolgens Edwin van der Sar klaar te stomen voor de functie van algemeen directeur. "Er is maar één man die dat kan, en die heeft het eerder ook al gedaan bij Ajax, en dat is Michael Kinsbergen", vertelde Driessen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wim Jonk 

Wim Jonk is een andere naam die genoemd wordt als opvolger van Alex Kroes. Jonk was jarenlang werkzaam bij Ajax. De oud-speler stond als Hoofd Jeugdopleiding aan de basis van de betere jaren van de Amsterdammers. In een interview met De Telegraaf liet Jonk in november 2023 nog weten dat het hem pijn doet hoe slecht het met Ajax gaat: “Ik hoop dat het weer de goede kant op gaat. Ik vind het altijd jammer als bij de grote clubs zaken niet goed gaan, want het Nederlandse voetbal heeft Ajax, Feyenoord en PSV gewoon keihard nodig.”

Bert van Oostveen 

Aan tafel bij Vandaag Inside wist Valentijn Driessen ook Bert van Oostveen als mogelijke opvolger te noemen. Hij was tussen 2010 en 2016 bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB. Daarnaast heeft hij een connectie met Michael van Praag, wat weer de voorzitter van de rvc van Ajax is. De twee werkten samen bij de KNVB.

(Tekst gaat verder onder de video)

Robert van Overdijk 

Robert van Overdijk werd bij BNR genoemd als opvolger van Kroes. De huidige directeur van Circuit Zandvoort heeft uitgebreide ervaring in zowel de sport- als evenementensector. Zo hielp hij onder andere mee om de Brabanthallen en Beekse Bergen naar nieuwe hoogten te tillen. Sinds 2018 leidt hij het racecircuit in Zandvoort. Naast Ajax, hebben ook AZ, FC Twenten en Willem II interesse in de directeur.

Zoektocht naar trainer

Naast een nieuwe algemeen directeur, wordt er ook nog altijd gezocht naar een nieuwe trainer. Deze namen worden gelinkt aan Ajax.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt