Samenvatting #ajaexc: Ajax op Rapport, doelpunten en reacties van fans

Ajax heeft voor eigen publiek niet gewonnen, maar haalt opgelucht adem na een 2-2 remise tegen Excelsior. De nummer vijftien van de Eredivisie kwam op achterstand, maar na een rode kaart voor Steven Bergwijn en een rake strafschop werd het in de tweede helft mooier voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen. Chuba Akpom liet de Johan Cruijff ArenA in de slotfase nog juichen. Een samenvatting van het treffen vind je hieronder.

Van 't Schip deelt hoopvolle update over Henderson en Berghuis

Het leek er eventjes op dat Jordan Henderson op tijd fit zou zijn voor het duel tegen Excelsior, desondanks ervaart hij de competitiewedstrijd vanaf de tribune. "We hebben overleg gehad en hij heeft twee trainingen meegedraaid. Dat vonden wij niet lang genoeg, want hij heeft tijd nodig om naar FC Volendam te werken. Hij had hooguit in kunnen vallen. Voor hem én ons was het niet juist geweest", begint de interim-manager van de Amsterdammers.

Ook Berghuis is weer teruggekeerd bij de selectie en lijkt tegen FC Volendam inzetbaar te zijn. "Hij traint weer en dat is positief. Ook voor hem geldt dat hij een lange aanloop heeft, vooral aan wedstrijdritme ontbreekt het hem. Verder zijn er geen problemen voor Steven."

Ajax-supporters zien verre van goede eerste helft...

Ook de tweede helft heeft tot onvrede geleid...

Bekijk hier de doelpunten van Ajax - Excelsior

Het is 2-2 geworden in de Johan Cruijff ArenA na één helft spelen. Devyne Rensch opende de score, maar na een domme overtreding van Steven Bergwijn ontvangt de Ajax-captain rood en volgt via de penaltystip de gelijkmaker. Vlak na rust kopte Lazaros Lamprou de beslissende én derde treffer van de avond binnen en vlak voor tijd tikt Chuba Akpom de laatste treffer van de avond tegen de touwen. Bekijk de treffers hier!