PSV-prominenten over mogelijk vertrek sterspeler: "Strik omheen"

De Eredivisie wordt dit seizoen gedomineerd door PSV, terwijl de UEFA Champions League-campagne voor meer teleurstelling heeft gezorgd. Willy en René van de Kerkhof gaan in gesprek met Omroep Brabant en laten hun licht schijnen op de naderende transferzomer.

Deelname aan Europees voetbal en in eigen land hoge ogen gooien, betekent namelijk in veel gevallen dat topspelers op wensenlijstjes verschijnen van wereldwijde topclubs. Datzelfde geldt voor Johan Bakayoko, die dit seizoen al tien keer trefzeker was. De geruchtenmolen draait op volle toeren in het Philips Stadion.

Vraagprijs voor Johan Bakayoko genoemd

De broers snappen dat er interesse is in hem en geven technisch directeur Earnest Stewart advies over een eventuele vraagprijs voor de international van België. "Als ze echt vijftig, zestig miljoen kunnen vangen, dan gaat er een strik omheen. In een doos met schuimrubber eromheen zodat er niks mee gebeurt. En dan brengen we hem zelf weg", zeggen zij in koor.

PSV wil Dest en Tillman in Eindhoven houden

Daarnaast gaan de gebroeders Van de Kerkhof ook in op eventuele inkomende transfers, waarbij de thee heren focussen op huurlingen Malik Tillman en Sergino Dest. "Dest is aan een geweldige periode bezig, hij is al wekenlang de beste speler van PSV. Dat vind ik wel een compliment waard", oordeelt Willy. "PSV moet echt alles doen om hem te behouden, ik zou hem heel graag nog een jaar hier hebben. Hier weet hij zeker dat hij speelt", voegt René toe.

Datzelfde geldt voor de huurling van Bayern München, die tussen de tien en vijftien miljoen euro moet kosten naar verluidt. "PSV moet hem kopen. Hij is gewoon goed en heeft een basisplaats afgedwongen. PSV moet alles doen om ze beide te behouden", besluiten zij. Ook Timon Wellenreuther staat op de radar, maar de interesse lijkt alleen serieus te worden bij een vertrek van eerste doelman Walter Benítez.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt