'Zorgen PSV terecht; koopoptie Tillman heeft serieuze haken en ogen'

Malik Tillman is dit seizoen één van de uitblinkers in de selectie van PSV, maar de Amerikaanse middenvelder wordt gehuurd van Bayern München. Earnest Stewart liet zich eerder deze week bij Rondo uit over het plan om hem definitief over te nemen, maar liet wel vallen dat de Eindhovenaren moeten dealen met een grote club.

Daarmee doelt hij op de regie. Een terugkoopclausule is in het Philips Stadion geen onbekend fenomeen meer, want Xavi Simons keerde deze zomer voor een schijntje terug bij het Franse Paris Saint-Germain. Een soortgelijke voorwaarde lijkt nu ook van toepassing, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De opgenomen optie tot koop bedraagt twaalf tot veertien miljoen euro, maar daar zitten enkele haken en ogen aan.

Er staat namelijk een clausule in waardoor het wellicht helemaal niet mogelijk is om Tillman definitief te binden of voor een ander bedrag. Mocht dat inderdaad zo zijn, kunnen de Brabanders wél een geldsom tegemoet zien uit Duitsland. De technisch directeur van PSV liet ook weten dat Sergino Dest indruk heeft gemaakt en ook voor hem geldt dat definitieve koop de bedoeling is. Hij zou zo'n tien miljoen euro moeten kosten en wordt gehuurd van FC Barcelona.