Terug in de tijd: PSV kroont zich tot landskampioen tegen Heerenveen

PSV gaat momenteel ruimschoots aan kop in de Eredivisie en lijkt af te stevenen op de 25e landstitel in de clubhistorie. Op 18 april 2015, negen jaar geleden, was er ook reden tot juichen in het Philips Stadion en daar blikt Voetbalflitsen op terug.

PSV grijpt 22e landstitel na ruime thuiszege op Friese opponent

In een volgepakt Philips Stadion won de ploeg van trainer Phillip Cocu namelijk met 4-1, waardoor de 22e landstitel kon worden toegevoegd aan de prijzenkast. Luuk de Jong kopte al na drie minuten raak en liet de kampioensstress direct verdwijnen. Na een pegel van Memphis Depay en een tweede treffer van de kopsterke aanvaller stond het 3-1 bij rust. 

Eindhovenaren kunnen opnieuw kampioen worden tegen sc Heerenveen

Eenzelfde scenario kan zich dit seizoen wederom voordoen. De Brabanders zijn namelijk lijstaanvoerder van de Eredivisie en achtervolger Feyenoord staat op negen punten achterstand. De competitie telt nog maar vier duels, waardoor puntenverlies van de Rotterdammers en een driepunter van PSV voldoende kan zijn. Mochten beide ploegen winnen, is de ploeg van Peter Bosz al wél officieus kampioen. De beslissing valt dan in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Bekijk hier de samenvatting van de kampioenswedstrijd van PSV

Dit zijn alle scenario's op een rij.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt