BREAKING: ‘Feyenoord en Liverpool bereiken akkoord over Slot’

Feyenoord en Liverpool hebben een mondeling akkoord bereikt over de overstap van Arne Slot, zo melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad. De verwachting is dat er snel definitieve bevestiging komt.

Arne Slot duurste Nederlandse trainer ooit

Na de bekerfinale tegen NEC werd bekend dat Slot de favoriet was om Jürgen Klopp op te volgen. Na onderhandelingen heeft Feyenoord ingestemd met de afkoopsom, waarvan de exacte hoogte niet is gemeld, maar naar verluidt tussen de tien en vijftien miljoen euro ligt.

Trainer neemt twee assistenten mee

Hoewel De Telegraaf een hoger bedrag noemt, rapporteren journalist Ben Jacobs en Sky Sports een vast bedrag van negen miljoen euro, met daarbovenop twee miljoen euro aan mogelijke bonussen. Als assistenten Sipke Hulshoff en performance coach Ruben Peeters meegaan naar Liverpool, wordt de totale som uiteindelijk geschat op zo'n vijftien miljoen euro.

Einde tijdperk Slot

Na drie succesvolle jaren bij Feyenoord, met onder andere een landstitel, KNVB Beker en een Conference League-finale, zal Slot de Rotterdammers gaan verlaten. Vorig jaar was er al interesse, maar Slot bleef Feyenoord trouw. De club zal op zoek moeten naar een opvolger, en heeft al wat namen klaarstaan.

Feyenoord-doelman vertrekt