Van der Gijp komt met advies voor Ajax-kandidaat: Doe het niet

René van der Gijp heeft een terugkeer voor Erik ten Hag bij Ajax afgeraden. Aan tafel bij Veronica Offside vertelt Van der Gijp waarom hij denkt dat het geen goede stap is voor Ten Hag om terug te keren bij Ajax. 

Ten Hag bij Manchester United: Ontslag in aantocht?

Ten Hag is sinds de zomer van 2022 werkzaam bij Manchester United. De kans is echter groot dat de club binnenkort beslist om niet met hem verder te gaan vanwege de teleurstellende resultaten. Manchester United heeft op bestuurlijk gebied ook de nodige veranderingen gemaakt, waardoor er nieuwe bestuursleden over de toekomst van Ten Hag zullen beslissen. Zijn huidige contract loopt nog door tot en met 30 juni 2025.

Erik ten Hag bij Ajax 

In zijn eerdere periode van Ajax (december 2017 – juni 2022) nam Erik ten Hag Ajax 215 wedstrijden onder zijn hoede. De totaalbalans staat op 159 gewonnen wedstrijden, 27 gelijke spelen en 29 verliespartijen. In Europees verband is dat 50 wedstrijden: 28 overwinningen, 12 gelijke spelen en 10 verliespartijen. Met Ajax wist Ten Hag drie keer landskampioen te worden, twee keer de KNVB Beker te winnen en één keer de Johan Cruijff Schaal.

Van der Gijp komt met advies voor Ten Hag 

Van der Gijp verwacht dat Ten Hag deze zomer niet meer bij Manchester United zit. Johan Derksen vraagt zich af waarom Ajax hem niet terug zou halen. Wilfred Genee noemt wat Hugo Borst in een eerdere aflevering te zeggen had. Volgens hem kan het alleen maar minder gaan als Ten Hag terugkeert bij Ajax. Van der Gijp is het hiermee eens. "Dat is waar. Of het moet écht je club zijn, dat je die club echt zo'n warm hart toedraagt... Weetje, Louis van Gaal, Frank de Boer... Maar Ten Hag moet het niet doen." 

Kandidaten trainer Ajax 

Mocht Ten Hag inderdaad niet willen terugkeren bij Ajax, dan houdt de club nog een lijstje met kandidaten over. Bekijk hier alle kandidaten voor de vacature trainer bij Ajax.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt